İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; "Türkiye savaşa mı girdi de şeker yok"

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası’nın bu yıl 25 bin ton şeker ürettiğini, depolarının dolu olduğunu, bu şekerlerin halka değil, yandaşlara dağıtıldığı için şeker kıtlığı yaşandığını ileri sürdü.
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş;  "Türkiye savaşa mı girdi de şeker yok"

Savaş, Uşak’ın iktidar milletvekillerini de halkın sorunlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Uşak Nuri Şeker Fabrikası önünde bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “Bugün bir ülkenin nasıl bir müstemleke ülkesi haline getirilmek istendiğinin bir örneğini anlatacağız.

Avrupa’nın en çok şeker üreten bir ülkesiyken, halkımız şimdi neden şeker bulamıyor? Neden şeker kıtlığı çekiyor? Bu soruya cevap vermek için buradayız.

Bu ülkede savaş mı çıktı da ekmek bulamıyoruz. Yoksa atom bombası mı atıldı da ağzına kadar şeker dolu şeker depolarının kapısına kilit vuruluyor?  Ülkemiz Avrupa’nın en büyük şeker üreticiyiz. Şeker bulamıyoruz. Avrupa’nın en büyük üreticisiyiz. Ekmek kuyruklarından kurtulamıyoruz. Dünyanın en büyük fındık üreticiyiz. Çocuklarımıza fındık yediremiyoruz. Dünyanın en güzel meyve ve sebzeleri burada yetişiyor. Biz çocuklarımıza yediremiyoruz. Bu memleket bir müstemleke devleti mi ki bu zulmü bu memlekete reva görüyorsunuz? dedi.

Uşak’tan tırlara şeker taşınıyor

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası tarafından bu yıl sezonda 150 bin ton pancar işlendiğini belirten Savaş, “150 bin pancarın işlenmesi 25 bin ton şekerin elde edilmesi demektir. 25 bin ton şeker demek 500 bin çuval şeker demektir. Bu çuvalları ancak 1000 tır taşımaktadır. Buradan ihbar ediyorum. Bu şeker fabrikasının depoları ağzına kadar şeker doldur. Bu şekerler millete satılmamaktadır.

Depolar ağzına kadar şeker doluyken millete niçin şeker satılmıyor? Türk Şeker ne iş yapar? Bu şirketlere ne amaçla kuruldu? Depolardaki şekerleri kendi yandaşlarınıza mı satıyorsunuz?  Bu soruların cevabını en kısa zamanda kendilerinden duymak istiyorum” ifadesini kullandı.

“İktidar milletvekilleri milletin avukatlığını yapın”

Bugün kamuya ait fabrikalarda şekerin çuvalı 298 TL’ iken özelleştirdikleri fabrikalarda bir çuval şeker 800 TL’ye satıldığını kaydeden Savaş; “Esnaf; lokantacı, pastacı, tatlıcı marketlerde kilo kilo şeker toplamaya çalışırken, yandaşlarına tırlarla şeker verilmektedir. Geçen hafta bu fabrikadan tırlarla şeker çekilmiştir. Buna kimse müdahil olmuyor.

Bu şehrin iktidar milletvekillerine sesleniyorum. TÜPRAG’ın avukatlığını bırakın. Milletin avukatlığını yapın. Hastanenin ihalelerini takip etmeyi bırakın. Vatandaşın hakkını savunun. Bu ülkede savaş mı var da şeker yok” diyerek sözlerine son verdi.

Savaş’ın boş çuvallı basın açıklamasına; İYİ Parti İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)