İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; “Mülk sahipleri Uzaydan mı geldiler?”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın kendi hakkındaki suçlamalarına cevap veren İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “İsmetpaşa Caddesi üzerinde mülkü olan vatandaşlar bu ülkenin insanı değil mi? “ diye sordu.
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; “Mülk sahipleri Uzaydan mı geldiler?”

İsmetpaşa Caddesi’nin yenilenmesine hiçbir itirazı olmadığını vurgulayan Savaş, sadece uygulama şekline ve zamanlamasına karşı çıktığını belirtti.

Uşak Belediyesi tarafından İsmetpaşa Cadesi üzerinde mülkü bulunan vatandaşlara; tüm masraflarını kendilerinin karşılayıp, Uşak Belediyesin tarafından binaların yenileneceği yönünde tebligat göndermesi ile başlayan polemikler, devam ediyor.

“SAVAŞ ESNAFI BELEDİYEYE KARŞI KIŞKIRTIYOR”

Savaş’ın İsmetpaşa Caddesi esnafını tek tek dolaşarak “Uşak Belediyesi. Cadde esnafının cebinden elini çek” demesi üzerine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın bir basın açıklaması yaparak Savaş’ı suçlamıştı.

Çakın, “Belediyemizce hazırlanan bilgilendirme broşürleri mülk sahiplerine ulaştırılmıştır. Broşürde, 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi gereğince projenin yalnızca mülk sahiplerini ilgilendirdiği açıkça belirtilmiştir. Durumu çarpıtmak ve farklı konularda rant sağlamak amacıyla yapılan açıklamada yer verildiği gibi, broşürde esnaflara yönelik herhangi bir ifade yer almamaktadır. Ayrıca açıklamada yer verilen “odalardan görüş alınmadığı” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır. Tam tersi, Uşak Belediyesi bu proje ile ilgili Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile projenin yapısal kısmıyla alakalı istişarelerde bulunmuş ve proje bu görüşler doğrultusunda nihai hale getirilmiştir.

Ancak ne yazık ki hiçbir dayanağı olmayan, yanlış ve kulaktan dolma bilgiler aktaran bu kişi, her seferinde gündem olmak için spekülatif açıklamalar yapmaktadır. Tamamen kurgu ürünü bu açıklamaların yalan olduğu her seferinde tarafımızca ispatlanmıştır. Çeşitli kaygılarla belediyemize yönelik karalama kampanyası yürüten bu kişinin gayesi pandemi nedeniyle zaten hassas olan esnafımızı kışkırtmaktır. Şehrimizin değer kazanması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan projenin içeriği ve detayları hakkında bilgi sahibi olmayan bu kişi, okuduğunu iddia ettiği broşüre içerikte yer almayan eklemeler yapmıştır. Broşürde esnaf kelimesi geçmediği halde, açıklamada binalardaki toplam maliyetlerin “esnaf tarafından karşılanacağı” şeklinde bir cümleye yer verilmiş ve konu farklı noktalara çekilmek istenmiştir” şeklinde Savaş’a suçlamalarda bulunmuştu.

“LAF CAMBAZLIĞINI BIRAKIN DA SADEDE GELİN”

Çakın’ın açıklamalarına cevap veren Savaş, Başkan Çakın’ı kelime cambazlığı yapmakla suçladı.

Savaş; “Neymiş? Mülk sahibi dememişim de esnaf mağdur oluyor demişim. Sayın Başkan. Lütfen bırakın bu kelime oyunlarını. İsmetpaşa Caddesi üzerinde mülkü olan insanlar, uzaydan mı geldi? Onlar da bu ülkenin sahibi.

Belki Başkan bilmiyor olabilir. Ama cadde esnafının pek çoğu da aynı zamanda mülk sahibidir.

Biz de İsmetpaşa Caddesinin yenilenmesini istiyoruz. Biz bu uygulamaya karşı değiliz.

Biz bu uygulamanın zamanlamasına ve yöntemine karşıyız. Pandemi döneminde esnaf çok mağdur olmuştur. Bu apaçık ortadadır.

Ve bu uygulama ile esnaf ve mülk sahiplerinin ekonomik mağduriyetleri olacaktır.

Bu uygulamayı başka belediyeler nasıl yapmış? Uşak Belediye yönetiminin bir inceleme yapması gerekir. Bu ekonomik bedeli mülk sahipleri ve esnafa yüklemek doğru değildir” dedi.

Savaş, “Sayın Başkan beni suçlayan açıklamasında; “Caddede mülkü bulan insanlarla toplantı yapıldığını ve hepsinin olumlu baktığını belirtmiş. O zaman şimdi neredeyse hepsi niçin size itiraz ediyor? Madem ilgili STK’lardan görüş aldınız. Şimdi bu STK’lar niçin sizi destekleyen görüşler bildirmiyor?”

MADEM OTEL YAPMA OLAYI YALANDI NİÇİN YEŞİL ALAN SÖZÜ VERDİNİZ?

Uşak Belediye Başkanı  tarafından kentsel dönüşüm alanında yeşil alan gösterilen yerin projede otel olarak gösterildiğini ortaya çıkardığı için yalancılıkla suçlandığını hatırlatan Savaş, “Biz bir siyasi parti olarak halkımıza verdiğimiz sözü tutmak ve halkın menfaatine göre hareket etmek zorundayız.

O bölge halkıda biliyor ki Sayın Çakın o alan için yeşil alan sözü vermiştir. Yani bizim talebimizde budur.

Peki ben yalancı isem bizim gündeme getirdiğimiz otel inşaat alanı olduğunu iddia ettikleri yeri neden yeşil alana çevirme sözü vermişler. Yani bizim talebimize gelmişlerdir.

 Fakat millete verdiği yeşil alan sözünü hala tutmamışlardır” ifadesini kullandı.