İYİ Parti Grup Başkanvekillikleri Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez oldu

İYİ Parti'de yapılan kongre sonucunda Meral Akşener başkanlık görevini Müsavat Dervişoğlu seçilmişti. Partinin yeni grup başkanvekilleri de belli oldu.
İYİ Parti Grup Başkanvekillikleri Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez oldu

ANKARA (İHA) - 2024 yerel seçimlerine müstakil olarak girme kararı alan İYİ Parti büyük kan kaybı yaşamış ve çok sayıda il ile ilçede yarıştan yenik olarak ayrılmıştı. Seçime tek girmesi nedeniyle eleştirilere hedef olan Meral Akşener seçim sonrasında koltuğu bırakma kararı alırken İYİ Parti seçimli kongreye gitme kararı almıştı.

Yapılan kongrede Meral Akşener'in desteklediği Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık yarışını rakibi Koray Aydın'ın karşısında kazanmış ve İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı olmayı başarmıştı. Yapılan seçimin ardından partinin yeni grup başkanvekilleri merak konusu olmuştu. Beklenen isimler bugün belli oldu.

İYİ PARTİ'NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ KİM OLDU?

İYİ Parti Grup Başkanvekilliklerine Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez seçildi. İyi Parti Grup Başkanlığı’nda Grup Başkanvekillikleri için seçim yapıldı. İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili Hakan Şeref Olgun konu ile ilgili açıklama yaptı.

Olgun, “Partimizin boş bulunan iki Grup Başkanvekilliği için seçim yapıldı. İYİ Parti Başkanı başkanlığında toplanan İYİ parti Grubunda iki adayımız vardı. Sonuç olarak İstanbul milletvekilimiz Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Balıkesir milletvekili Turhan Çömez Grup Başkanvekilliklerine seçilmiştir” dedi.

Hatırlanacağı üzere Turhan Çömez AK Parti milletvekili olarak meclise girmiş, Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerini de üstlenmişti. AK Parti'de sık sık yaptığı sivri çıkışlar ile tanınan Çömez 2008 senesinde partisinden ihraç edilirken İYİ Parti'de siyasete devam etme kararı almıştı.