İYİ Parti GİK kararı SON DAKİKA açıklandı! Ankara, İstanbul ve İzmir için işbirliği...

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair görüşmenin yapılacağı Genel İstişare Kuru (GİK) toplantısı sona erdi ve alınan karar belli oldu.
İYİ Parti GİK kararı SON DAKİKA açıklandı! Ankara, İstanbul ve İzmir için işbirliği...

Türkiye'de siyaset bugün İYİ Parti'nin genel İstişare Kurulu (GİK) toplantısına odaklandı. Saatlerce süren toplantıda çıkan karar belli olurken yerel seçimler için CHP'nin işbirliği teklifi değerlendirildi. Genel İstişare Kurulu (GİK) üyeleri yerel seçimler için hür ve müstakil kararını verdiler.

SON SEÇİM SONRASI KÖPRÜLER ATILDI!

Millet İttifakı ile beraber 14 Mayıs seçimlerine giren İYİ Parti, CHP ile ittifak kurmuş ve bunun sonucunda seçimde kaybeden tarafta yer almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak için altılı masada kurduğu baskı ve küçük partiler ile yapılan milletvekili pazarlığı ile İYİ Parti oldukça sıkıştırılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olmadığını söyleyerek masadan kalkan Meral Akşener kamuoyu baskısı ile yeniden masaya oturmuştu. Seçim ise Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferi ile sonuçlanınca altılı masa dağılmıştı.

TEK BAŞINA SEÇİME GİRME KARARI!

İYİ Parti 2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere tek başına girme kararı almıştı. İYİ Parti'nin geneli bu kararı desteklemiş ve destek olmayanlar da parti ile yollarını ayırmıştılar. CHP Genel Başkanlığına Özgür Özel'in seçilmesi ile beraber İYİ Parti'ye yeni bir işbirliği teklifi yapıldı. Özgür Özel ile Meral Akşener'in görüşmesinde CHP'nin teklifi tüm Türkiye'de olmasa da bazı yerlerde işbirliği yapılması yönündeydi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu işbirliğinin büyük önemi bulunuyordu.

GİK KARARINI VERDİ!

İYİ Parti genel istişare Kurulu (GİK) bugün Meral Akşener yönetiminde toplandı. CHP'nin yaptığı işbirliği teklifi bu toplantıda görüşüldü. Toplantı sonunda ise kararın alınabilmesi için gizli oylama yapıldı. Yapılan gizli oylamada 14 üye CHP ile yerel seçimlerde işbirliği yapılmasına evet derken 35 üye ise hayır yönünde oy kullandı. Çıkan bu sonuç ile beraber İYİ Parti yerel seçimlerde herhangi bir işbirliği yapmayacak. "81 ilde hür ve müstakil" parolası ile seçime girecek olan İYİ Parti'nin kendi adayları ile yerel seçimlere katılacağı kesinleşti.