İYİ Parti Gen. Bşk. Yrd. Koray Aydın; “Uşak’ta İYİ Parti 3-5 puan önde”

Yerel seçimlere 3 hafta kala İYİ Parti Genel Merkezi, iki genel başkan yardımcısı ile Uşak’a çıkarma yaptı ve büyük bir gövde gösterisi düzenledi.
İYİ Parti Gen. Bşk. Yrd. Koray Aydın; “Uşak’ta İYİ Parti 3-5 puan önde”

Teşkilatlardan Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Uşak’ta 3-5 puan önde olduklarını, AKP ile farkı korumak için Uşaklı olan Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz'la birlikte il teşkilatı ile istişare yapmak için geldiklerini söyledi.

Uşak’a Ankara’dan karayolu ile gelen Aydın, havaalanı önünde partililerin oluşturduğu konvoyla karşılandı. Buradan Uşak il binasına gelen Aydın, partilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdikten sonra İsmetpaşa Caddesi üzerinde halkı ve esnafı selamlayarak düğün salonuna geçti.

Burada ilk selamlama konuşmasını İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş yaptı.

Ardından İl Başkanı Naci Yıldırım da salonda bulunanları selamladı.

Kürsüye gelen İYİ parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür,

“Biz, yola projelerimizi anlatarak yola çıktık. Rakiplerim hakkında en küçük incitici bir söz söylemeden de yola devam ediyoruz. Genel Başkanım söylediği gibi, “Yezit gibi kazanmaktansa Hüseyin gibi kaybetmeyi yeğlerim” dedi.

“ONLARIN YORGUNLUĞU METAL YORGUNLUĞU DEĞİL”

Ekonomiden Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, “Yerel seçimlerin esası, millete hizmet etmektir. Yerel yönetim milletten aldığı kaynak ile millete hizmet etmek için vardır. Dolaysı ile bu hizmetten yararlanacak alanların bu hizmeti verenlere herhangi bir borcu yoktur.

Ama soru sormak gibi bir sorumlulukları vardır. Benim kaynaklarımı ne yaptın? Çar çur ettin mi? Gibi soru sorma sorumluluğu vardır. Soru sormayı unutmayın. Yerel yönetimde bulunanlar sizden aldıkları parayla size daha çok hizmet edip çocuk çoluğunuzun geleceğini sağlamakla zorunludur.

Hal böyleyken, belediyecilik hizmetleri ile ilgili bir seçim varsa, bunu beka sorunu hale getirmenin anlamı yoktur. Beka sorunu varsa, “25 yıldır belediyeler sendeydi. 16 yıldır iktidarsın. O zaman bu beka sorunu nereden çıktı?” diye sormak gerek” Siyasetin geldiği nokta, kendilerine oy vermeyen ya terörist veya ülke düşmanları ile işbirliği ile suçlanıyor. Bunu şiddetle ediyoruz. İktidarda geçirdiğiniz 16 yıl sonunda ülke ekonomisini aldığınız 2002 yılı öncesine nasıl getirdiniz? Bunun bir hesabını verin. Sorun beka değil geçim sorunudur.

Tüm bu söylenenlerden anladığım, artık söylenecek yalanları bile kalmadı. Bu iktidar artık yalanı bile tüketti. Şunu üzülerek söylüyorum ki: Bu söylemlerin altında yatan şey; “Metal yorgunluğu değil, haram yorgunluğudur.” İYİ parti bunlardan ibret alıp, bu durumdan kaçınmalıdır” dedi.

“UŞAK’I SİZLER SAYESİNDE KAZANACAĞIZ”

Teşkilatlardan sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Uşak’a il ve ilçe yöneticileri ve siz değerli üyelerle son üç haftasına girdiğimiz yerel seçimlerin bir istişaresini yapmak üzere genel merkezimizin görevlendirilmesi ile şu anda aranızdayım. Genel merkezimizin yaptırdığı anket ve araştırmalara göre İYİ Parti olarak biz şu anda Uşak’ta önde gidiyoruz.

Yaptığımız anketlere göre, 3 ya da 5 puan arasında AKP’nin önünde gidiyoruz. Ancak seçimlerde son 3 hafta çok önemlidir. Bunun için istişare yapmaya geldik. Seçimleri kazanma noktasını getiren sizlersiniz. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

İlk defa tansiyonu bu kadar yüksek bir seçim yaşandığına dikkat çeken Aydın, “Ben böyle savaş dilinin hâkim olduğu bir seçim dili görmedim. Seçimlerde öyle bir belagat dili kullanılıyor ki; bizi bölen, ayrıştıran, parçalayan ve ötekileştiren, kendinden olmayan hayat hakkı tanımayacağını söyleyen, devletin gücünü sopa olarak insanların başında sallayan kirli bir ortamda yaşıyoruz.

İnsanımız korku içerisinde yaşıyor. İşte bu korku ikliminde yaşayan insanlarımız görünce bir yola çıktık. Dedik ki; “Biz bunu hak etmiyoruz. Büyük bir mücadele ile kazanılan bu cumhuriyeti korumak, fabrika ayarlarına döndürmek korumak ve kollamak en büyük hepimizin görevidir. Kardeşlik hukukunu yeniden yaşayabileceğimiz bir Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz.

Kardeşlik hukukumuzu zedeleyen ve bizi ayrıştıran bu yapıya isyan ediyoruz. Ekonomik olarak bitmiş bir Türkiye’de yaşıyoruz. Yaşam alanımız daraldı. İşçimizle, memurumuzla cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik sıkıntısını yaşıyoruz.

İnsanlar ‘açım’ demeye bile korkuyor. Bu durumdaki milyonlarca insanın gür sesi olarak İYİ Parti yola çıktı” dedi.

Aydın, devletin değil, karşılarında ittifak yapan parti ve liderlerin beka sorunu olduğunu belirterek sözlerini tamamlandı.

Buradan ayrılan Aydın ve Yılmaz, Sivaslı İlçesindeki programa yetişmek üzere hareket etti.