İBB seçim sonuçları 2024! Hangi aday yüzde kaç oy aldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan seçimlerin sonuçlarında hangi aday ne kadar oy aldı. CHP’li Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’li Murat Kurum yarışında oy oranları yüzde kaç?
İBB seçim sonuçları 2024! Hangi aday yüzde kaç oy aldı?

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen seçim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ydı. Bugün yapılan seçimlerde sandıklar 17:00’da kapanırken ardından oy sayımlarına geçildi. Gelen sonuçlara göre ise yarışa sonuçlar açıklanmaya başladığı ilk andan itibaren Ekrem İmamoğlu önde götürüyor.

İMAMOĞLU FARK ATTI!

Şu anda kadar İstanbul’da sandıkların yüzde 65,64ü açıldı. Sonuçlara göre ise beklenildiği gibi yarış Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçti. Şu ana kadar açıklanan seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 50,29’unu aldı. Rakibi Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 41 oldu. Ekrem İmamoğlu 2.824.350 oy alırken Murat Kurum’un oy sayısı 2.302.598 olarak ilan edildi.

DİĞER ADAYLARIN ALDIKLARI OY ORANLARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için diğer adayların oy oranları da merak konusu oldu. Yeniden Refah Partisi’nden Mehmet Altınöz yüzde 1,99, DEM Parti’den Meral Danış Beştaş yüzde 1,93, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu yüzde 1, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu yüzde 0,63, Saadet Partisi’nden Birol Aydın yüzde 0,35, Memleket Partisi’nden Emre Berk Hacıgüzeller yüzde 0,06 oranlarında oy aldılar.

Sandıkların büyük bir kısmı açılırken kalan sandıklardan çıkacak oyların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde seçim sonucunu değiştirmesi beklenmiyor. Resmi olmayan sonuçlar ile bu gece İBB seçimlerinin ilan edilmesi bekleniyor. Resmi sonuçlar ise yaklaşık bir hafta içerisinde YSK tarafından ilan edilerek kazanan adayların mazbatalarını teslim almaları sağlanacak.