Gür başkanlık anlayışını istihdama dayalı olarak açıkladı

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Muhammed Gür, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek belediye başkanı seçildiği takdirde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi.
Gür başkanlık anlayışını istihdama dayalı olarak açıkladı

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve yöneticilerin de katıldığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan Gür, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

KOOPERATİFLER VE TERMAL SU İSTİHDAM SAĞLAYACAK

“Bu yola çıkarken bir topluma ve kendimize projelerimizi anlatmak için yola çıktık. Özellikle ekonomimizin kötüye gittiği şu dönemde toplumun en büyük sorunu işsizlik olarak karşımıza çıkacak. Bunu önlemek olarak bazı projelerim var.

Birincisi: Merkez ve merkeze bağlı köylerimizde kalkınmayı temelden başlatmak için köylerimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kitlenin ürünün değerinde satılması ve alıcısıyla buluşması adına Uşak Belediyesi olarak kooperatif sisteminin bir parçası olacağız.

İkincisi de 2009 yılında Kayağıl bölgesinde bulunan termal suyun değerlendirilmesi olacak.

Bu su, Uşak şebeke suyunun üçte ikisi kadar debisi var. Bunu sadece orada yapılan hamam ve 25 kadar apartta kullanabildik. Bu suyu özellikle seracılık alanında değerlendirerek organize tarım alanları kurup organik tarım alanlarının önünü açmak istiyoruz. Seracılıkta en büyük enerji maliyettir. Termal suyu maliyetine tarım alanlarına taşıyarak yeni bir sektörün doğmasına neden olacağız.

Bir başka önemsediğim konu da termal turizm. Termal turizm denilince akla ilk gelen Afyon ili oluyor. Oysa ki Uşak’ın Afyon ilinden çok daha fazlası var. Bu suyu termal turizmle mutlaka buluşturmalıyız.

Afyon’dan farklı olarak bizim bir havaalanımız var. Bu havaalanımız, seçimlerden üç ay önce açılıp, seçimden üç ay sonra kapanıyor. Yüzde 90’lara yakın bir dolulukla işliyor. Ancak, Zafer Havaalanı’na yolcu çekmek için bizimki kapatılıyor. Bu hava alanını yol boyunca açık tutmamız gerekir.

Uşak’taki dinamiklerimizi harekete geçirerek; Uşak Belediyesi, İl Özel İdaresi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşaklı işadamlarımızı da bu yatırımların içine çekeceğiz. Özellikle otel yatırımcılarını kente davet edip 5 yıldızlı otel yapılmasına Uşak Belediyesi olarak öncülük edeceğim. Hiç kimse yapmazsa belediye olarak yapacağız.

Uşak’ın Ankara ve İzmir giriş çıkışlarında Uşak ürünlerinin satıldığı alış veriş alanları yapmak istiyorum. Bunun istihdam ve Uşak markasının tanıtımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Tarihi eserlerin restorasyonu ile Sayın Mansur Yavaş’ın Beypazarı’nda başardığı gibi Uşak’ın tarihini toplumla buluşturmak istiyorum. Tarihi sadece görsellik alanından çıkarıp kullanılacak mekanlar haline getireceğiz ve tarihi toplumla buluşturacağız.

BELEDİYE GELİR VE GİDERLERİNİ HALK BİLECEK

Uşak’ın ciddi anlamda otogara ihtiyacı var. Şehrimizin ihtiyacını karşılayacak, hızlı tren ve çevre yolu lokosyonun bulunduğu bir alanda yapacağız.

Uşak Belediye binası başkanlık makamı ve veznelerin olduğu bir alan haline geldi. Tüm birimler dağınık vaziyette. Belediye Başkanı birimleri denetlemeye çıksa akşama kadar bitiremez. Bu da hizmet kalitesini düşürnekte ve savurganlık yaratmaktadır. Bütün birimleri yeni bir hizmet binasında toplayacağız.

Seçildiğim takdirde en büyük vaadim şeffaflık olacaktır. Seçldiğim takdirde tüm gelir ve giderleri Uşak halkı ile şeffaf olarak paylaşacağım.

Ben, geçmişte iki yıl kulüp başkanı ve iki yıl başkan yardımcısı oldum. Basketbol takımını kuran ekipte yer aldım. Futbolda şanssızlık yaşayıp üstlerden geri dönmüştük.

Ben spora şehrin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu şehrin spor kulüpleri şehrin dinamiği ile yürümelidir. Ben de belediye olarak bu kulüpleri destekleyeceğim.

Belediye alt  yapısını oluşturmalı, şehiri sahiplenmelidir. Huzurpark’taki spor alanlarını spor vadisi haline getirmeyi planlıyorum. Tesisleşme anlamında sporun destekçisi olacağız.

Ben belediye başkan yardımcılığı döneminde UTAŞ’ı rekabet için ayakta tutmaya çalıştık. Yol malzemelerini UTAŞ sayesinde yarı yarıya düşürmüştük. Belediye tekel oluşmuş piyasada tekeli kırarak büyük tasarruf sağlamıştı.

Son olarak kent dinamikleri ile birlikte bir mastır planı yapıp Uşak’ın kuzey bölgelerinde de canlık sağlamayı planlıyorum. Örneğin, Uşak Devlet Hastanesi’ne yapılması düşünülen diş hastanesi Elmalıdere Mahallesi’ne yapılsın.”