Güneş Yalım’ı Siyasi Nezaketsizlikle Suçladı

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, SMA hastası Asel bebeğe devletin sahip çıktığını, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın bebeğin sağlığı üzerinden siyasi şov yaptığını açıkladı.
Güneş Yalım’ı Siyasi Nezaketsizlikle Suçladı

Kendi girişimleri ile Asel bebeğin tedavisine ücretsiz başlandığını, 4 doza kadar tedavisinin yapıldığını, sağlığı elverdiğinde bebeğin 10 doza kadar ücretsiz tedavisine devam edileceğini belirtti.

Güneş, Asel bebeğin anne ve babasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ı da siyasi nezaketsizlik ve şov yapmakla suçladı.

“RUTİN OLARAK SÜREN BİR TEDAVİ İÇİN ARACI OLMASINA GEREK YOKTU”

Devlet tarafından temin edilen Spinoza Adlı ilaç SMA hastalarında 10 doz olarak uygulandığını kaydeden Güneş, “ Ücretsiz olan bu tedavinin maliyeti ise 200 bin Euro’dur. Erken tedavi olan hastalarda iyileşme şansı çok yüksektir. Fakat bu çocuk 4 doz aldı. Ondan sonra nefes borusunda açılma olduğu için tedavisine ara verildi. Tedavinin devam etmesi için Belli bir zaman geçmesi gerekiyor. Boğazında açılan delik kapandıktan sonra 5 den 10 doza kadar tedavisi yine ücretsiz olarak devlet tarafından devam edecektir” dedi.

Bu işlemin rutin bir tedavi olduğuna dikkat çeken Güneş, “Zaten uygulanan bir tedavi için hiç kimsenin şov yaparak aracı falan olup bakanla falan görüşmesine gerek yok. Bunlar, bilinçsiz ve yanlış şovlardır. Ben şahsen doktor ve vekil olarak benden yardım isteyen birçok hastaya yardımcı olmuşumdur. Böyle insan sağlığı ve hastalık üzerinden siyaset yapmak çok yanlış bir şeydir” şeklinde konuştu.

GEN TEDAVİSİNİN GARANTİSİ YOK VE YAN ETKİSİ BİLİNMİYOR

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, www.usakgundem.com sitemize yaptığı çok özel açıklamalar şöyle devam etti:

“Gen tedavisi denilen yöntemlerin bilimsel doğruluğu henüz kanıtlanamamıştır. Ben bilim insanları ve profesörlerle SMA hastalığında gen tedavi yöntemi ile tedavi süreci hakkında sürekli görüşüyorum. Bu yöntemin kesin etkisi ve yan etkilerinin ne olduğu hakkında onlar da bilgi sahibi değil.

Gen tedavisinin kesin ve zararsız olduğuna inanırsak devlet olarak hiç maliyetine bakmadan bizde Asel bebek ve diğer SMA hastası çocuklarımızı anında tedavi ettiririz. Ama bize emanet edilen milletin parası var.

AVRUPA NİÇİN GEN TEDAVİSİNE SOĞUK BAKIYOR?

Hadi biz devlet olarak paradan kaçındığımız için gen tedavisi yaptırmıyor? O zaman sorarım size, Fransa, İngiltere ispanya gibi devletler niçin gen tedavisine izin vermiyor? Türkiye Cumhuriyeti bir vatandaşının yaşaması için hiçbir zaman masraftan kaçınmaz. Devlet elinden geleni yapıyor.  Devlet olarak geçerli tedavi için bu çocuklarımız için 200 bin Euro ödemektedir. O, 2 milyon Euro’luk tedavilerin garantisi olursa devlet, hasta sahiplerinden daha iyi olanaklarda paraya acımadan tedavisini yaptırır ve hasta iyileşirse ödemek kaydı ile garantili alır. SMA hastası çocuklarımızın iyileşmesi için elinden geleni yapar.

OLAYIN SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ BENİ ÜZÜYOR

Beni tek üzen nokta, olayı siyasi şova dönüştürülmesidir. Bunlar siyasi nezaketsizliktir. Mahrem olan şeyler vardır. Ben, Dinç ailesi ile Asel bebeğin durumunu görüştüm. Elimden gelen her türlü yardımı yaptım. Ama Sayın Yalım kardeşimizin insan sağlığı üzerinden şov yapmasını doğru bulmuyorum.

TÜP BEBEK YÖNTEMİ İLE DOĞMUŞTU

Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde yaşayan Saadet ve Rıfat çifti, çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebek sahibi olmuştu.

Ancak doğuştan SMA hastası olan ikiz bebeklerinden, Alya ise henüz 7 aylıkken bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Aynı acıyı tekrar yaşamak istemeyen çift küçük Asel için bir yardım kampanyası başlatmıştı.

İlgili Haberler