Güneş; “Münferit bir olaydan siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değil”

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, düzenlediği basın toplantısında, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarını, “Münferit bir olay” olarak değerlendirerek, bu olaydan siyasi rant elde edilmeye ve İslamiyet’in kötülenmeye çalışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
Güneş; “Münferit bir olaydan siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değil”

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, burada yaptığı açıklamada, 6 yaşında bir kız çocuğunun gelin yapılarak istismar edildiği iddialarını değerlendirdi.

Güneş, “AK Parti olarak bu tür olayları lanetliyor ve asla tasvip etmiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız konuyu takip etmektedir. Er ya da geç bu iğrenç olay aydınlanacaktır. Bu üzücü olay üzerinden Müslümanların veya bir siyasi partinin kötülenmesi kabul edilemez.

Yaşanan olay münferit bir olaydır. Bu münferit olay üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmak doğru değildir. Bu olayları dine dayandırmakta son derece yanlıştır. Böyle bir yaklaşım, İslamiyet dinini kötülemek anlamına gelecektir. Şu anda mevcut olan kanunlarda bu tür girişimler suç sayılmaktadır. Evlilik yaş ve şartları açık bir şekilde belirtilmiştir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’yi sarsan olay; Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesine ve H.K.G'nin cinsel istismar maruz kalmasına ilişkin iddialarla başlamıştı.

İddialar üzerine olayla ilgili adli tahkikat başlamış, savcılık iddianame hazırlamıştı.

Mahkeme tarafından bu iddianame kabul edildi. Edinilen bilgilere göre davanın ilk duruşmasının 22 Mayıs’ta yapılacağı öğrenildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Hiranur Vakfı’nın internet sitesini kapattığı belirtildi.

Bu iğrenç olay hakkında yaşanan bir başka gelişme de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 11 yıl önce hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verdiği ileri sürülen Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK’ya inceleme izni vermesi oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)