Güneş; “Cenazeler üzerinden siyaset yapan CHP’yi kınıyorum”

Geçtiğimiz hafta canına kıyan Uşaklı esnaf Reşat Keskin’in intiharı sonrası yaşanan gelişmeler, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş tarafından TBMM gündemine taşındı. TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Güneş, geçtiğimiz hafta, Uşak ziyareti yapan 26 CHP Milletvekilinin esnaf ziyareti sonrası intihar eden Uşaklı esnaf Reşat Keskin’in olayını CHP’nin istismar ettiğini öne sürdü.
Güneş; “Cenazeler üzerinden siyaset yapan CHP’yi kınıyorum”

CHP’yi ve “AKP Uşak Milletvekilleri sokağa bile çıkamıyor.” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınayan Güneş,  2019 yerel seçimlerinde Uşak’ta 11 belediyeyi AK Parti’nin aldığını hatırlattı.

“GEÇİNEMİYORMUŞ GİBİ ANLATMAK BİZİ ÜZDÜ”

Ak Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’in TBMM Genel Kurulu oturumunda gündem dışı olarak söz alarak merhum Reşat Keskin’in intihar olayında CHP’nin tutumunu kınaması TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

İSMAL GÜNEŞ (Uşak) - Teşekkür ederim Başkanım.

Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; geçtiğimiz günlerde Uşak ilimizde bir kardeşimiz vefat etti, Reşat Keskin kardeşimiz. Tabii, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz bu kardeşimize. Bu kardeşimizin babası Mehmet Keskin amcamızı biz de ziyaret ettik. Bu kardeşimiz, Uşak'ta en iyi anahtarcılık yapan, en iyi aletlere sahip olan, evi, arabası olan, eşi öğretmen olan bir arkadaşımız. Tabii, biz vefat etmesine çok üzüldük ve dolayısıyla da ailesine de buradan başsağlığı diliyorum. Fakat bu olayı ekonomik nedenlerden dolayı olmuş gibi, işte geçinemiyormuş gibi anlatmak bizi son derece üzdü. Tabii, birtakım ekonomik sıkıntıları vardı ama bu, gelirinin azlığından dolayı değil. Kendi evini satmış, arabasını satmış, bunun nedenlerini biz bilemiyoruz, ailesi de bilemiyor ama eşi öğretmen, kendi geliri de olan bir arkadaşımız. Ama ben şuna üzülüyorum.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayınız efendim.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - CHP milletvekillerinin bunun cenazesine gidip orada, ailenin istememesine rağmen resim çektirmesi ve bunu yayınlaması; bunun arkasından da sanki "İşte, esnaf, durumu çok kötü." gibi algılar yaratmak için televizyonlarda konuşması aileyi son derece üzmüştür, bizi de üzmüştür. Yani cenazelerin üzerinden siyaset yapmayı son derece yanlış buluyorum ve bunu da kınıyorum arkadaşlar.

SÜLEYMAN BÜLBÜL (Aydın) - Oradaydık biz, ekonomik sıkıntıdan dolayı intihar etti, oradaydık biz.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Diğer taraftan, Sayın Kılıçdaroğlu "Uşak milletvekilleri sokağa çıkamıyor." demiş arkadaşlar. Gelsin Sayın Kılıçdaroğlu, beraber çıkalım. Biz Uşak'ta 2019 seçimlerinde 11 yerde seçime girdik, 10'unu aldık arkadaşlar, 11 yerden 10'unu aldık. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

İŞYERİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Geçen hafta 3 Şubat Çarşamba günü meydan gelen olayda Reşat Keskin (45) adlı evli ve 2 çocuk babası anahtarcı Reşat Keskin, İsmetpaşa Caddesi. Ürem Sokak No: 6 da bulunan işyerinin arka kısmında kendini asarak yaşamına son vermişti.

Uşak’ın sevilen esnaflarından olan Reşat Keskin’in pandemi döneminde bozulan işleri yüzünden maddi olarak sıkıntı yaşadığı, toptancılara borcunu ödeyemediği için malzeme alamadığı ve girdiği bunalım sonucu işyerinin arka kısmında kendini asarak yaşamına son verdiği Uşak’ta konuşulmuştu.

Merhum Reşat Keskin’in intihar etmeden bir saat önce Uşak’ı dolaşan CHP heyetinin iş yerine  geldiği ve Keskin ile görüştüğü öğrenilmişti.

Keskin’in intiharı sonrası, CHP’li bazı milletvekillerinin olay yerine gelerek işyeri önünde fotoğraf çekilmesi ve fotoğraflarını da sosyal medyada paylaşması eleştiri konusu olmuştu.


 

(HABER: SALİH KILINÇ)