Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kararını açıkladı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yerel seçimler ile alakalı ittifak kararlarını açıkladı.
Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi'nin ittifak kararını açıkladı!

AK Parti ile bir süredir ittifak görüşmeleri yapan Yeniden Refah Partisi’nde alınan son kararı Genel Başkan Fatih Erbakan açıkladı. Fatih Erbakan yaptığı açıklama ile 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti ile ittifak yapılmayacağını duyurdu. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer seçim bölgelerinde Yeniden Refah Partisi kendi adaylarını çıkartarak seçimlere katılacak.

İTTİFAKTA YENİDEN REFAKH PARTİSİ YOK!

AK Parti ile neden ittifak yapmadıklarını da açıklayan Fatih Erbakan, “14 Mayıs seçimlerinde genel prensiplerimizi ortaya koyarak Cumhur İttifakı içerisinde yer aldık. Cumhurbaşkanlığı adaylığımızı açıklamıştık ama buna rağmen o dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine çekildik. Tamamen milletimizin hayrına olacak mutabakat metnimizi ortaya koyduk. Bunun dışında herhangi bir talebimiz veya beklentimiz olmadı. Ancak aradan geçen 8-9 ayda ortaya koymuş olduğumuz mutabakat metni ile alakalı herhangi bir olumlu gelişme olmamıştır. Hatta tam aksine bu metnin tersine hareket edilmiştir.

14 Mayıs’ta milletimizin beklentisi ve isteği ile Cumhur İttifakı içerisinde yer almıştık. Ancak bu seçimde milletimiz bizden ittifak içerisinde olmamızı istemiyor. Bunun yanında teşkilatlarımız da ittifak yapmamızı istemiyorlar. Bunları dikkate almak zorundayız.” dedi.

Seçim kararına dair açıklamalarını sürdüren Fatih Erbakan, “Aldığımız karar 31 Mart seçimlerinde ittifak yapmamaktır. Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar aldık. Yeniden Refah Partisi bu seçimlere ittifaksız bir şekilde ve kendi adaylarıyla girecektir.” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan yerel seçimlerde ittifak yapılmayı gerektirecek bir beka sorunu olmadığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz seçimlerde bir beka sorunu vardı. Yerel seçimler için böyle bir problem yoktur. Ayrıca karşı blokta da kenetlenmiş bir ittifak yer almamaktadır. Tüm bu gerekçelerle ittifak yapmama kararımızın partimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.