DSP Cumhur İttifakı'na katılım gösterecek mi?

Demokratik Sol Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağına dair detaylar gündem konusu oldu.
DSP Cumhur İttifakı'na katılım gösterecek mi?

DSP Cumhur İttifakı'na katılım gösterecek mi? Demokratik Sol Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağına dair detaylar gündem konusu oldu. Son dönemlerde sık sık konuşulan bu konuya dair Gazeteci İsmail Saymaz yaptığı açıklamalar da, DSP yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdiği ve ittifaka da katılma haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İsmail Saymaz yaptığı son dakika açıklamasında, "DSP Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Karakülçe ve Dilara Tombova bana ulaştı. Ne Cumhur İttifakı ile görüştüklerini ne de bu ittifaka katılma kararı aldıklarını söylediler. Bu arada 51 eski DSP’li bakan ve vekil Millet İttifakı’nı ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME TEKLİFİ OLMADI

DSP genel başkanı Aksakal ile görüştüğünü açıklayan gazeteci İsmail Saymaz "DSP lideri Önder Aksakal ile görüştük. Aksakal, herhangi bir ittifaktan görüşme teklifi gelmediğini, dolayısıyla bir ittifaka katılıp katılmama yönünde karar almalarını gerektiren ortamın oluşmadığını söyledi. Aksakal, görüşme tekliflerine kapılarının açık olduğunu kaydediyor" dedi.