Devlet Bahçeli sokak hayvanları konusunda açıklama yaptı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son günlerin en çok tartışılan konusu olan sokak hayvanları meselesine dair açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanları için MHP’nin çözüm önerisi ne?
Devlet Bahçeli sokak hayvanları konusunda açıklama yaptı!

Sokak hayvanları sorununa çözüm arayışlarına dair Türkiye’de kamuoyu ikiye bölündü. Bir kısım vatandaş bu sorunun kökten çözülmesi için sokak hayvanlarının uyutulmalarını isterken bir kısım vatandaş ise soruna herhangi bir müdahale yapılmadan sokak hayvanlarının sokakta yalamalarına devam etmelerini istiyorlar. Her iki tarafı da memnun edecek bir çözüm bulmak oldukça güç bir konu olurken bu konuya dair MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu.

BELEDİYELERE GÖREV VERİLEBİLİR

Konunun Meclis’te veya hükümet nezdinde ele alınacağını söyleyen Devlet Bahçeli, “Belediyeler üzerine belki bu konuda tasarruflar sağlanacak. Buna bir son verilecek sanıyorum. Çünkü mesele çok tehlikeli boyutlara ulaştı.” dedi.

NASIL UYUTULACAK?

Yasal düzenlemenin içerisinde uyutulma sistemininde olduğunun sorulması üzerine Devlet Bahçeli, “Konunun nasıl çözüleceğini ve ne önerildiğini bilmiyorum. Bunu kim, ne maksatla öneriyor. Uyutunca nasıl uyutulacak? Ne kadar uyutulacak ve kim uyutacak? Bunları şimdilik bilen yok. Ancak dün hayvan sevgisine dair aşırı derecede yorum yapanlar şimdi sokak hayvanlarından şikayet eder hale gelmişlerdir. Demek ki hudutsuz, sınırsız sevgi bir işe yaramıyor.” ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları meselesini incelemediğini belirten Devlet Bahçeli, “Televizyonlarda yapılan tartışmaları izliyoruz. Onlar da ikiye bölünmüş durumdalar. En çok ağırlık kazanan şey ise köpeklerin uyutulması meselesi. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin köpekler öğle saatlerinde uyurlar. Bunu herkes görür. Ancak bu uyutma nedir, kaç saat uyutacaklar. Bunlar belirsiz.” şeklinde konuştu.

Kendisinin bugüne kadar bir hayvanı olmadığını da söyleyen Devlet Bahçeli, “tartışma çok farklı noktalara gidiyor. Türkiye’de ve dünyada çok değişik şeyler oluyor. Çok sayıda insan işsiz ve açlık sınırının altında. İnsanları sevmekten uzak kalanların hayvanları sevmeye yönelmeleri acaba insanları sevmekteki güçlükten mi kaynaklanıyor onu da bilmek kazım. Benim alanıma bu konu girmiyor.” dedi.