DEVA Partisi Genel Başkanı Baş Danışmanı Kerem Altun; “DEVA Partisi merkez partisidir”

DEVA Partisi Genel Merkezi tarafından Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da çalışmalar yapmak üzere ilimize gelen Kerem Altun, Banaz ilçesi ve Uşak merkezde incelemelerde bulundu ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Baş Danışmanı Kerem Altun;  “DEVA Partisi merkez partisidir”

İl Teşkilatı tarafından yeni tutulan Turan İşhanı 3. katta bulunan parti binasında basın açıklaması yapan Altun, partisinin merkezde bir parti olduğunu kaydetti.

“ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRATİK BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ”

DEVA Partisi Uşak İl Başkanı Avukat Yusuf Burak Erol’un da yer aldığı basın toplantısında Altun şunları dile getirdi:

“DEVA Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı ve 23. Dönem Milletvekili Kerem Altun; “Bizler DEVA partisi, kurularımız, genel merkez ve üst düzey yöneticileri olarak saha çalışması için illerimizi dolaşıyoruz. Uşak, Afyon ve Kütahya’da partimizin görünürlüğünü artırmak, kendimizi tanıtmak ve vatandaşın derdini dinlemek adına görev bana düştü.

Gittiğimiz yerlerde, STK’lar, odalar, basın kuruluşları ile çalışmalar yapıyoruz. Şu anda bu çalışmalar tüm illerde yapılıyor.

Önce teşkilatlarımızla bilgilendirme ve motivasyon çalışmaları yapıyoruz. Biz şuna inanıyoruz: “Bir siyasi partinin temel hedefi iktidar olmaktır. DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde Türk Siyaset mecrasında yerimizi alırken bizde şöyle bir anlayış gerçekleşti: Türkiye’de şu kadar siyasi parti var. Bu siyasi partilerden yüze yakını tabela partisi konumundadır.

DEVA Partisi Türk siyasi hayatında merkezde yer alan bir merkez partisidir. Özgürlükçü demokrasi bir anlayışla, temel insan hak ve hürriyetlerini inceleyen bir anlayışla bir ana akım partisi olarak yer aldı.

“İKTİDARA GELMEK İÇİN HAZIRIZ”

DEVA Partisi; Hedefi, vizyonu, öncü tavrı ve yaptığı çalışmalarla iktidara talip bir parti olarak kendisini deklare etti. Hiçbir bir partide olmayan iktidara geldiğinde ilk 90 gün ve 360 gün eylem planı ve yol haritasını hazırladı. Daha bir buçuk yaşında olan bir parti iktidara geldiğinde neler yapacağını söylüyor.

DEVA partisi şunu söylüyor: Hiçbir etnik yapıya, dini inanca, mezhebe, meşrebe  bağlı kalmadan Türkiye’nin geleceğini düşünen insanların bir araya geldiği bir partidir.

Bizimle birlikte olacak insanlar işinde başarılı olmak zorundadır. Türkiye’nin geleceği üzerinde anlaşan Türkiye’nin kültürel kodlarına sahip olmalıdır. DEVA Partisi yarını kurgularken şimdiden hazırlıklarını yapan bir partidir. Siyasi tecrübeye sahip bir harekettir.

En büyük avantajımız, Sayın Ali Babacan gibi bir liderin önderliğinde bu hareketi yürütüyor olmamızdır. Sayın Babacan geçmişte, bakanlık görevlerinde başarılara imza atmış, geçmişte yaptıklarının altında kalmayıp insanların yüzüne gururla bakabilen bir kişilikle siyasi hareketini yürütmektedir.  ve Türkiye’yi girdiği dar boğazdan kurtaracak tek isim Sayın Ali Babacan’dır.

“TÜRKİYE İYİ İDARE EDİLMEMEKTEDİR”

Türkiye bugün iyi idare edilmemektedir. Tüm kurumlar, bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak kelimelerle yönetilen bir ülke konumundadır. Bunun nedeni de Cumhurbaşkanlığı sisteminin kendinde beklenen duruşunu sergileyememesindendir. Bugün Türkiye’nin temel sıkıntısı, Cumhurbaşkanlığı sistemi diye tabir edilen ucube sistemdir. Türkiye derhal güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek zorundadır. Bu gömlek Türkiye’ye dar gelmektedir. İhtiyaçlara cevap veremediğini, bireysel tercihlerle alınan kararların Türk toplumunun ihtiyaçlarına cevap vermediği ortadadır.

Türkiye’nin temeli olan 3 erk işlevini yitirmiştir. Şu anda nicelik olarak var olan ve nitelik olamayan Cumhurbaşkanın dediği her şeyi onaylayana bir yasama yani TBMM vardır.

İkincisi yargıdır. Bir ülkede yargı yanlı davranıp talimatlarla idare ediliyorsa, insanların özelliklerine göre karar alıyorsa bu yargı objektif değildir.

Üçüncüsü tek kişilik bir yürütme vardır. Sayın Cumhurbaşkanı tek başına verdiği kararlarla ülkeyi yönetmekte ve toplumsal ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmiştir.”

DEVA Partisi olarak bizim önceliklerimiz arasında sağlam bir hukuk sistemi, iyi işleyen bir adalet ve denetim yapabilen bir TBMM ve dengenin sağlandığı bir idari yapı yer almaktadır.”

(SALİH KILINÇ / HABER)