Depreme İskenderun'da yakalanan CHP'li vekilden çarpıcı konuşma

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce yıkım yaşandı. 11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlere İskenderun'da yakalanan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yaşadıklarını TBMM kürsüsünde anlattı.
Depreme İskenderun'da yakalanan CHP'li vekilden çarpıcı konuşma

Depreme İskenderun'da yakalanan CHP'li vekilden çarpıcı konuşma - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından ülkemizde bir deprem fırtınası başladı. Depreme Hatay'ın İskenderun ilçesinde yakalanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin, depremde yaşadıklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde anlattı.

''ZAMANINDA GELMEDİNİZ''

CHP Hatay Milletvekili Şahin, depermden ağır hasar alan ilçelerden olan İskenderun'a geç müdahale edildiğini aktararak, ''Zamanında gelmediniz, Hatay'ı ölüme terk ettiniz, Hatay'a kefen bile vermediniz, 40'lı 40'lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler. Sekiz gün gelmedi, birçok göçüğe uğramadılar. Sebep? Hani biz uzaya gidiyorduk, hani Avrupa bizi kıskanıyordu, hani. Neredeydiniz? 'AFAD neredeydi, Kızılay neredeydi, asker neredeydi' deyince kızıyorsunuz. Ben askerime canımı veririm, asker benim kırmızı çizgim ama o askeri oraya yığmayan iradeye söylüyorum." ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlere Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinde yakalandığını belirterek  Meclis kürsüsüne vura vura konuşan Şahin, ''İkinci günün akşamına kadar hiç kimse gelmedi. 35 arama kurtarma ekibi gecenin 23.00'ünde, orada bekledim, geldi ama elinde alet edevat yoktu. Hatay… 10 ilin toplamından daha fazla can verdik. Bugüne kadar utanmadınız, tedbir almadınız, anlamadınız. Dinleyeceksiniz. Hatay'a zamanında gelmediniz, Hatay'ı ölüme terk ettiniz, Hatay'a kefen bile vermediniz, 40'lı 40'lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler. Hataylılara ilk gün bir bardak su dahi vermediniz; insanları enkaz altında, yakınları enkaz altında, başlarında kederleriyle bıraktınız; ailemiz, yakınlarımız, sevdiklerimiz gitti. Siz gönüllü gelenlere AFAD yeleği giydirdiniz, siz gönüllü gelenlere asker kıyafeti giydirdiniz. Onları korumak mıydı maksadınız, acziyetinizi kapatmak mı?" diye sordu. Meclis kürsüsündeki konuşmasına son veren Milletvekili Şahin'in anlattıkları sosyal medyada gündem oldu.