Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut oldu

Düzenlenen basın toplantısı ile Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı. Hüseyin Turgut aday gösterildi.
Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut oldu

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı kesinleşen yerel seçimler öncesi partilerin aday belirleme mesaisi devam ederken Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayan partiler arasında Demokrat Parti'de katıldı. Demokrat Parti düzenlenen törenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hüseyin Turgut'un adını gösterdi.

Hüseyin Turgut alınan karar kapsamında 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde partisi için en yüksek oyu alarak belediye başkanı seçilebilmek için yarışacak. Turgut'un karşısındaki rakipleri ise mevcut belediye başkanı olan CHP adayı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın belediye başkan adayı Mustafa Savaş olmuştu.

DEMOKRAT PARTİ ADAYI HÜSEYİN TURGUT OLDU!

Demokrat Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına Hüseyin Turgut ile katılacağını açıkladı. Doğum gününde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Hüseyin Turgut, “Aydın partizan değil demokrattır.

İradesine ipotek konulmasına asla izin vermez” diyerek Aydınlılardan destek istedi. İl Başkanı Serhat Emanet ile birlikte Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal’ı makamında ziyaret eden Hüseyin Turgut, adaylığı ile ilgili yaptığı ilk açıklamada Aydınlı Merhum Başvekil Adnan Menderes’in “Yeter söz milletindir” hatırlatarak “Söz de tercih de Aydın’ın ve Aydınlı’nındır” dedi. 31 Mart gecesi sonucu birlikte göreceklerini milletin iradesi karşısında herkesin boynunun kıldan ince olması gerektiğini belirten Turgut, “Aydın yenilensin, yorulan yenilsin” sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Hüseyin Turgut Aydın'da yarışacağı adaylar arasında en yüksek oy oranını alarak rakiplerini geride bırakıp büyükşehir belediye başkanı seçilmek için yarışacak.