Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayisi açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın kapanış törenine katılarak yaptığı konuşma ile önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayisi açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TÜYAP Fuar Merkezi’nde Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın kapanış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Fuara olan ilginin çok yüksek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 yılda savunma sanayiisi alanında çok önemli projelere imza attıklarını söyledi.

İHRACAT REKOR KIRDI!

Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ciro rakamlarımız 12 milyar doları geçti. AR-GE harcamalarımız ise 49 milyon dolardan 2 milyar dolara çıktı. İhracatımız ise geçen yıl 4,5 milyar dolar ile rekor kırdı. Bunlar bize yetmez. Daha da yükselteceğiz. Yıl sonu itibariyle 6 milyar dolarlık ihracat rakamı hedefliyoruz.” dedi.

Fuara çok büyük ilgi gösterildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4 gün süren fuarımıza ilgi çok büyük oldu. İDEF’23 sektöre damgasını vurmuştur. Hatta küresel bir markaya dönüşmüştür. 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi fuara katıldı. Yüzde 15’i yabancı olmak üzere yüz binden fazla ziyaretçi ağırlandı.” ifadelerini kullandı.

BİZE TABANCA VERMEYENLERE BİZ BUGÜN TABANCA VERİYORUZ

Türkiye’nin savunma sanayiisinde çok sağlam bir çıkış elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “21 sene önce hayali bile kurulamayan başarıya imza attık. Savunma sanayiisinde yüzde 80 oranında bir ülke devralmıştık. Askerimizin, polisimizin kullandığı silahlar bile ithal ediliyordu. Gün oldu bize terörle mücadele için istediğimiz bir İHA’yı bile vermediler. Tabancayı bizden sakındılar ve vermediler. O gün bize tabanca vermeyenlere biz bugün Canik tabancalarımızı veriyoruz. Dış bağımlılığımızı yüzde 20’lere kadar düşürdük.” ifadelerini kullandı.

KIZILELMA İLE ÇIĞIR AÇACAĞIZ

Çalışmaların hızlı bir şekilde süreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İHA ve SİHA teknolojisinde geldiğimiz konumu artık tüm dünya biliyor ve takdir ediyor. Bunu Akıncı ve Aksungur ile bir üst lige de taşıdık. Kızılelma ile ise bu alanda çığır açacağız. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz. Milli Teknoloji Hamlesi ile savunma sanayisine yatırım yapmayı cazip hale getirdik. 2002 yılında savunma sanayisinde 57 firmamız vardı ve bugün bu firmalarımızın sayısı 2500 olmuştur.” şeklinde konuştu.