Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İstanbul Adayı" açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul adayının kim olacağına dair soruya yanıt verdi. AK Parti’nin İstanbul adayı kim olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İstanbul Adayı" açıklaması!

Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerin en kritik ili İstanbul olacak. Uzun yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’de kaldıktan sonra son seçimde Ekrem İmamoğlu’nun sandıktan çıkması ile bu gelenek sona ermişti. Şimdi ise AK Parti’de tüm hesaplar İstanbul’u yeniden kazanıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’den geri almak üzerine kuruluyor.

AK Parti’nin İstanbul’da yerel seçimi kazanabilmesi için en kritik konu adayım kim olacağı noktasında karmaşık bri hale geliyor. Aday belirleme süreci devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul adayı sorusuna yanıt verdi.

İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

İstanbul adayına dair çerçeveyi çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kabineden olur veya olmaz. Bunlar şimdi konuşulmaz. İstanbul’da parti teşkilatımızın içerisindeki görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalar belirli bir noktaya geldikten ve başvurular da bittikten sonra biz de çıkıp açıklamamızı yaparız.

Şu anda İstanbul adayımız şu kişidir demek doğru olmaz. Bırakalım bu çalışmalara devam edilsin. Belirli bir noktaya da gelsin. Sonrasında da o adayı biz açıklayacağız. Biz açıkladığımızda da o iş biter. Tüm kamuoyu adayımızın kim olacağını güzel bir şekilde öğrenecekler.” dedi.

Adayın kim olabileceğine dair küçük bir ayrıntı da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne diyoruz? İstanbul’u geri alacağız! Bunu gerçekleştirebilecek bir arkadaşımızı aday olarak gösterilecektir. Bu adayımız da bizleri mahcup edebilecek birisi olmaz. Biz böyle isimleri Allah’ın izniyle milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız zaten dillere destandır.” şeklinde konuştu.

AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çok önemli isimlerin listede adı geçiyor. Nihai karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek.