Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akşam üstü müjdesi! 88 milyonu kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bugün çok önemli açıklamalar geldi. Pek çok konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı TOGG’un stratejik bir hamle olduğu konusunun bugün daha iyi anlaşıldığını söyledi. İşte 88 milyonu kapsayan güzel haber..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akşam üstü müjdesi! 88 milyonu kapsıyor

Cumhurbaşkanı bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’ndaydı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Dışişleri Bakanı Hakan Fidanla görüştüğünü ve 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport verileceğini söyledi.

“BİZ DE VARIZ DEDİK”

TOGG ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG’un stratejik bir hamle olduğunu bugün daha iyi anladıklarını ifade ederek, “Dünyanın en iyi hizmet üreten 3 oda sisteminden bir haline geldiniz. Biz de bu süreçte size daima destek olduk. Togg'u birlikte hayata geçirdik. Togg'un ne kadar stratejik bir hamle olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor. Uzun yıllar sonra bu defa treni ve trendi kaçırmadık. Togg ile hızla gelişen elektrikli araç sektöründe biz de varız dedik” açıklamasını yaptı.

2023/10/25/806x378-bugun-asgari-ucret-saat-kacta-belli-olacak-cumhurbaskani-erdogan-asgari-ucret-aciklamasi-ne-zaman-2023-asgari-1671687692126.jpg

SON 11 AYDIR HARFİYEN UYGULUYORUZ

Ekonomi programına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan işsizlik oranlarının son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ifade ederek, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı ile gelecek 5 yıla ait yol haritasının belirlendiğini söyledi. Son 11 aydır da bu yıl haritasına harfiyen uyulduğunun altını çizdi.

“SADECE 3 YILLIĞINA DEĞİL”

Kamuda tasarruf paketine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan kamuda tasarrufun sadece 3 yıllığına olmadığının altını çizdi. “Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin risk priminin giderek düştüğü müjdesini de verdi. Rezervlerin 127 milyar dolar seviyesine çıktığını müjdeleyen Cumhurbaşkanı kamuda harcama ve kontrol kesintileriyle tasarrufun daha da artacağını ifade etti.