Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'nin şartını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO toplantısı için Litvanya’ya açıklama yaparak İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye’nin şartını ilan etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'nin şartını açıkladı!

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak olan NATO zirvesine katılmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkeye hareket etti. Havaalanında zirveye gitmeden önce bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli mesajlar verdi. Özellikle İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay vermesi için şartını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ifadeleri heyecan yarattı. 

ÖNCE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇIN!

Türkiye’nin 50 yıldır Avrupa Birliği üyesi olabilmesi için bekletildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olabilmesi için önünü açın. Ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili onun nasıl önünü açtıysak İsveç’in de önünü açalım. Milletimizin bizden bir beklentisi var. 50 yılı aştı. Biz Türkiye’yiz çat kapı ülkesi değiliz.” dedi. 

PUTİN GELECEK!

Tahıl koridoru ile alakalı olarak da mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin’in gelecek ay Türkiye’yi ziyaret etmesini bekliyoruz. Eğer bu ziyaret gerçekleşirse tahıl koridoru meselesini kendisiyle yüz yüze görüşme imkanı bulacağız. Telefon görüşmelerinde de arkadaşlarımız bu konuda temas halindeler.” ifadelerini kullandı.

BİDEN İLE F-16 KONUSUNU GÖRÜŞECEK!

ABD Başkanı Biden ile görüşmesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD Başkanı Biden ile görüşmemizde F-16 meselesi gündeme geldi. Biden elinden geleni yaptığını söylüyor. Bizden de karşılığını aynı şekilde istiyor. NATO müttefiki olarak bizim yaptığımız ödemeler var ve bu ödemelerin karşılığını henüz alamadık. Vinius’ta bu konuları da görüşeceğiz. Temenni ederim ki bu meseleyi aşarız. Bunun İsveç ile ilişkili haline gelmesine üzülüyoruz. İnşallah sonu hayırlı biter.” dedi.

NATO toplantısının ana gündem maddesi İsveç'in NATO'ya üye olması olacak. Türkiye kabul etmedikçe bunun da gerçekleşmesi mümkün değil. CUmhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıya gitmeden yaptığı bu açıklamaların dünya kamuoyunda ses getirmesi bekleniyor.