Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi açıklaması!

Bugün 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarfından bugün 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Töreninde açıklamalar yapıldı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalar da yapan Erdoğan, "11 ilimizde ciddi yıkıma ve acıya yol açan depremin yaralarını ancak bu ruhu dirilterek sarabiliriz." şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURTULUŞ MÜJDESİDİR! 

18 Mart gününün önemi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale'yi, bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zafer olarak tarif olarak tarif ediyor. Gerçekten de Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağı kaldırdığı, tıpkı bir anka kuşu gibi tüylerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz, Çanakkale'de yazdığı destanla İstiklal Harbi'mizi zafere ulaştıracak inancı, iradeyi ve direniş ruhunu da kuşanmıştır. Bu yönüyle Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'mızın adeta provası, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş müjdesidir." ifadelerine yer verdi. 

Bu kurtuluşu özellikle de Türkiye'nin geçtiği sancılı dönemde daha da anlamlı bir hale geldiğinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralarımızı sarmak için bu ruha ihtiyacımız olduğunu ifade etti. 

YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ! 

Birlik ve beraberlik duygusu ile Türkiye'nin yeniden ayağa kaldırılacağından bahsederek, "Milletimizin depremin ilk anlarından itibaren ortaya koyduğu birlik ve beraberlik tablosu bu konuda bizlere umut ve güven aşılıyor. Ziyaret ettiğimiz şehirlerde insanlarımızın metanetini, sabrını, vakarını ve hayata yeniden tutunma iradesini yeniden gördükçe biz de cesaret kazanıyoruz. En büyük gücümüz olan bu seferberlik ruhunun zedelenmesine fırsat vermeden inşallah gece gündüz çalışarak şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız." şeklinde konuştu.