Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilecik'te konuştu! Altın üretimimiz rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilecik'te konuştu! Altın üretimimiz rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te 'Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'ne katıldı. Bugün Bilecik'te olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamlara yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkedeki altın üretimine değinerek, ''2000 yılında neredeyse sıfır olan altın üretimimiz 2020 yılında 42 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.'' ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN, KARADENİZ GAZI İÇİN TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında pek çok önemli konu başlığına değinirken Karadeniz gazının mart ayının sonunda hanelere verilmeye başlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında dikkati çeken ifadeler yer alırken ''Açılışını yapacağımız Söğüt altın madeninin Bilecik ile birlikte tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yatırım sürecimizi Ocak 2022’de başlatmıştık. 109 ton altın kaynağı ve 60 ton altın rezervi tespit edildi. 3.5 milyon ons kaynağına tekabül ediyor. Tesis ilk altın dökümünü yapacak şekilde hazır hale getirildi. Yıllık 2.5 tona kadar altın üretecek şekilde çalışacak. Yıllık altın üretimini 6.5 tona yükselteceğiz. Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden olacaktır.'' denildi.

İSTİHDAM HEDEFİ AÇIKLANDI

Açılışı yapılan tesşsteki istihdam sayısını da açıklayan Cumhırbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda bin kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen süreçte bu rakamın bin 300’e çıkmasını hedefliyoruz.'' dedi. Konuşmasının devamında ise ''Türkiye son 20 yılda büyük bir gayretle ve samimiyetle çalışarak, ülkemizi bölgesinin ticaret merkezi haline getirdik. Biz yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. dünyada 12. sıraya yükseldik. Değeri 1 trilyon dolara ulaşan doğalgazı 50’nin üzerinde gemi ve 10 binin üzerinde personel hanelere vermek için çalışıyor. Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz. Toplam madencilik üretimimiz 2021’de 814 milyon tona ulaştı. Geçtiğimiz yıl da Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bor satışından da 1 milyar 300 milyon dolar gelir elde ettik. Madenciliğin gelir katkısını 11 milyar TL’den 93 milyar TL’ye çıkarttık. Altın, petrol ile birlikte en fazla ithal ettiğimiz ürünlerin başında geliyor.'' ifadelerini kullandı.