Cumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen için kamulaştırma kararını geri çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen’deki araziler hakkında vermiş olduğu kamulaştırma kararından vazgeçti. İlgili iptal kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Akbelen için kamulaştırma kararını geri çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen için acele kamulaştırma kararı vermişti. Bu karar gereği Yeniköy – Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasının genişletilmesi amacıyla İkizköy’deki Akbelen Ormanları’nın çevresinde bulunan 190 parsellik arazi linyit maden sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırılacaktı. Bugün yayınlanan Resmi Gazete’deki Cumhurbaşkanı Kararı ile o acele kamulaştırma kararının iptal edildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararında, “11-3-2024 tarihli ve 8247 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27. maddesi gereğinde karar verilmiştir.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermiş olduğu acele kamulaştırma kararı büyük tepki çekmişti. Bu karara İkizköy’de vatandaşların yanı sıra çevreciler ve siyasiler tepki göstermiş ve kararın geri çekilmesini istemiştiler. Bu taleplerin değerlendirilmesi ile beraber kararın iptal olduğuna dair Cumhurbaşkanı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

akbelen.jpg

2020 YILINDA BAŞLAMIŞTI!

Akbelen Ormanı civarında bulunan alan 2020 yılında Yeniköy Kemerköy Elektrik üretim ve Ticaret AŞ’ye devredilmişti. Özelleştirme kararının ardından bölgede ağaçların kesilmesine büyük tepkiler verilmişti. Aradan geçen zaman içerisinde Akbelen için mahkemeler zaman zaman yürütmeyi durdurma kararları alsalar da faaliyetler devam etmiş ve ağaçların kesimi sürmüştü. Son olarak elektrik üretimi için kömür madeni alanlarının genişletilmesine dair karar alınmasıyla beraber bu süreç Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal oldu.