CHP'den erken seçim ve büyük emekli mitingi açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel canlı yayında erken seçim 2024 açıklaması ve emekli mitingi çağrısı yaptı.
CHP'den erken seçim ve büyük emekli mitingi açıklaması!

31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarıya imza atan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, özel bir televizyon kanalının canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde AK Parti'nin büyük bir oy kaybına uğramasının ardından erken seçim tartışmaları gündeme taşınmıştı.

Özgür Özel canlı yayında erken seçim konusuna da değinirken aynı zamanda 17 milyon emekli için büyük emekli mitingi düzenleyeceklerini açıkladı. Düzenlenen miting hakkında açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevu vermesi durumunda görüşmeye açık olduklarını bir kere daha ifade etti.

CHP BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ NEREDE, NE ZAMAN?

Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan Özgür Özel "Çok yakında büyük bir emekli mitingi yapacağız. Bu hayat pahalılığında emekli artık dayanamaz halde. Barışçıl bir miting olacak. İlk kez burada söylüyorum. Emeklinin sesini duymazlarsa ben emeklilerin sesini duyurmak için elimden ne gelirse yapacağım." diyerek mitingi duyurdu ancak tarihi ve yeri belirtmedi.

ERKEN SEÇİM VAR MI 2024, GENEL SEÇİM NE ZAMAN?

Bir süredir tartışılan erken seçim konusunda da açıklamalarda bulunan Özgür Özel "31 Mart seçiminin sonuçlarından dolayı erken seçim tartışması başlatmam. Bu bir yerel seçimdi. Yerel seçimde bize oy veren seçmenin oyunu alıp hemen erken seçim çağrısı yaparsam tutarlı olmaz.

Seçmen bu sefer 'ya bu hani yerel seçimdi' der. Emeklinin, işçinin sesini duymazsan, gençlerin özgürlüklerini kısıtlarsan, çiftçileri perişan edersen ve millet de erken seçim isterse ben haydi derim. Böyle giderse erken seçim yakın. Pazardaki kadın 'gitsin artık, bunlarla olmuyor' diyorsa erken seçim vakti gelmiştir. Benim erken seçim istememden daha etkili bu" diyerek erken seçim çağrısının partisinden değil halktan geleceğini ifade etti.

Özgür Özel ekonominin bu şekilde ilerlemesi durumunda erken seçimin erken olduğunu söyledi. Erken seçim tartışmaları 31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin hemen ardından başlamış, özellikle de muhalif isimler erken seçim çağrısında bulunmuşlardı.