CHP’de vekil aday çekişmesine İl Başkanı Sancar el koydu

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Uşak Belediyesi başkan adayı Asım Kalelioğlu arasındaki söz düellosuna İl Başkanı Nadi Sancar da katıldı.
CHP’de vekil aday çekişmesine İl Başkanı Sancar el koydu

Sancar, CHP'nin Uşak Belediye Başkan adayının Asım Kalelioğlu olduğunu vurguladı. Sancar, “Bunun aksini söyleyenler CHP düşmanıdır” dedi.

Geçtiğimiz hafta CHP Uşak Belediye Başkanı Adayı Asım Kalelioğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı ileti tartışma yaratmıştı.  Kalelioğlu, kendisinin İYİ Parti Adayı Muhammed Gür lehine adaylıktan çekileceği ve UTAŞ’a Genel Müdür olacağı yönünde yapılan söylentilerin CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve İYİ Parti Uşak Teşkilatı tarafından çıkarıldığını iddia etmişti.

Kalelioğlu bu iddiaların asılsız olduğunu CHP Uşak Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart’a kadar mücadele edeceğini ve Uşak Belediye Başkanı olacağını da paylaşımında belirtmiş, daha sonra bu paylaşımı sayfasından kaldırmıştı.

Kalelioğlu’nun bu paylaşımına Yalım’dan karşılık gelmezken, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, “Saçma sapan bir iddia” olarak değerlendirmişti.

CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar’da yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

UŞAK KAMUOYUNA
“Son günlerde Partimiz ve Belediye Başkan adayımız Asım Kalelioğlu'nun ismi üzerinden çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Bu spekülasyonlara son vermek amacı ile bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nin 14 Kasım 2018 tarihinde yapmış olduğu toplantıda Uşak Belediye Başkan Adayı Asım Kalelioğlu olarak açıklanmıştır. Bu tarihten itibaren çeşitli odaklar tarafından Asım Kalelioğlu'nun adaylıktan çekileceğini, yerine başka bir ismin aday gösterileceği şeklinde doğru olmayan açıklamalar yapılmaktadır. Şunu herkesin bilmesini isterimki Uşak CHP nin Belediye Başkan adayı Asım Kalelioğlu'dur."

Başkan Adayı ASIM KALELIOĞLU'dur
Sancar açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkanımızın da her konuşmasında ifade ettiği gibi "Uşak' ı kazanacağız" demesi bunun bir göstergesidir. Bunun dışında kim nerede, ne söylerse söylesin yalandır, gerçek dışıdır. Bu söylemleri ortaya atanlar CHP'nin başarısını istemeyen kişilerdir. Bunlarda bir elin parmak sayısını geçmez. 95 yıllık bir çınar olan CHP ve onun gölgesinde yetişmiş hiç bir CHP'li, ilkeli duruşunu bozmaz."