CHP’de büyük deprem belediye başkanı adaylıktan çekildi

Türkiye artık tamamen yerel seçim havasına girmiş durumda. Partiler seçimdeki adaylarını peş peşe açıklamaya devam ederken, CHP'de büyük bir deprem yaşandığı duyuruldu. Aktarılan son habere göre o ilin belediye başkanı adaylıktan çekildi!
CHP’de büyük deprem belediye başkanı adaylıktan çekildi

Aktarılan son dakika haberine göre CHP’li Edirne Belediye Başkanı Gürkan, ön seçimlere katılmayacağını açıkladı. Aynı zamanda da adaylıktan çekildiğini duyurdu. Konu gündeme bomba gibi düşerken, CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan için araştırmalar hız kazandı.

CHP’li Belediye Başkanı ve aday adayı olan Recep Gürkan, sosyal medya hesabı üzerinden adaylıktan çekildiğini açıklayarak, kendisinin ön seçime girmeyeceğini ifade etti.

"ÖN SEÇİME KATILMAYACAĞIMI İLETTİM"

Gürkan, yaptığı açıklamasında Edirne'de 31 Mart seçimlerinde CHP'den aday gösterilecek kişinin seçilmesi için çalışmalara devam edileceğini de ifade etti. Gürkan, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Edirne'de CHP'mizin altı oklu bayrağı gönderde kalmaya devam edecek. Partimizin 20 yıldır kesintisiz kazandığı Edirne Belediye Başkanlığını önümüzdeki dönemde de sürdürmesi amacıyla, ilk günden bu yana adayın önseçimle belirlenmesi konusunu her platformda savundum. Cumhuriyetin ve laikliğin yıkılmaz kalesi Edirne'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin tüm üyelerinin ve Edirnelilerin de aynı düşüncede olduğunu biliyorum"

ekran-goruntusu-2024-01-26-232833.png

"Bu gün aynı düşüncelerimi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile de paylaşarak adayımızın ön seçimle belirlenmesi ve ön seçime katılmayacağımı, örgütün beklediği adayın kazanması için sonuna kadar çalışacağımızı ve Edirne'yi tekrar kazanacağımızı kendilerine ilettim. Kendileri de bu önerime çok olumlu yaklaşarak Edirne’miz de adayımızın önseçimle belirlenmesinin en doğru karar olduğunu belirttiler. Ön seçimin Edirne’mize, aday adaylarımıza ve CHP`mize başarılar getireceği inancıyla sevgi ve saygılar sunuyorum"

CHP'nin Edirne için henüz hangi adayı çıkartacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde adayın belirleneceği ve kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.