CHP Uşak’ta ilk istifa; Başkan Karaoba adaylık için yola çıktı

CHP Uşak İl Örgütü’nde 2020 yılında 2. Kez İl Başkanı seçilen Ali Karaoba, milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı.
CHP Uşak’ta ilk istifa; Başkan Karaoba adaylık için yola çıktı

CHP Uşak İl binası önünde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak İl başkanı Ali Karaoba, CHP’nin Uşakta umudu olabilmek için aday olduğunu ve milletvekilliğinden istifa ettiğini belirtti,

Kendisinin 26 Şubat 2020 tarihinde 2 kez, il başkanı seçildiğini hatırlatan Karaoba, CHP olarak Uşak İlindeki en yüksek üye sayısına ulaştık. Tüm ilimizin mevcut sandık bölgesi ve köylerinde eksik üye bırakmadık. Kadın üyesi olmayan köy bırakmama hedefimize %95 oranında ulaştık. Genç üye sayısını % 100 arttırdık. Avukat üye sayısını artırarak tüm okullarımızda bir avukat görevlendirdik. Amacımız gününde yada olası erken seçimde sandıklarımıza sahip çıkmaktır.

CHP Uşak İl Örgütü olarak yaptığımız etkinliklerle Uşak siyasetinde gündemi belirleyen eylem ve söylemler gerçekleştirdik. Halkımızla her platformda birlikte olduğumuzu, haklının yanında hak hukuk mücadelesinde en ön safta olduğumuzu , çevre konusundaki duyarlılığımızı, gerek kendi eylemlerimizde, gerekse sivil toplum kuruluşlarının ,sendikaların eylemlerinde en ön safta onlara destek vererek Uşak İlinde iktidara hazır olduğumuzu her fırsatta ifade ettik..

Aile Destek Sigortası ile ilgili, partili kadınlarımız başta olmak üzere eğitim verilerek, sokak ve mahalle çalışmaları gerçekleştirdik.

Siyaset insana dokunarak yapılır, bu bilinçle ; şehrimizin ve partililerimizin mümkün olduğunca tüm cenaze, mevlit, sünnet, asker eğlentilerine, düğünlerine ve davet edildiğimiz tüm etkinliklere katılım sağladık.

Halkevimizi her geçen gün daha çok ihtiyaç sahibi ile buluşturarak partimizin halkla olan dostluk bağını daha da güçlendirdik, bu konuda Kadın Kollarımıza ve maddi destek veren hayırseverlerimize teşekkür ederim.

Genel Merkez planları doğrultusunda bize eş zamanlı verilen bütün görevleri yerine getirdik. Parti içinde küskünlükleri, dargınlıkları en aza indirip birlikte çalışarak, gururla paylaşmak isterim ki yapılan son anket çalışmalarına göre Uşak da partimizi 1. Parti yaptık” dedi.

Ülkenin yönetilemediğini ve savrulduğunu iddia eden Karaoba, “Buradan 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP ye soruyorum,

Bu ülke için bu halk için 20 yılda ne yaptınız?

Masumları, Genel Kurmay Başkanını kumpasla hapse attınız. Medyaya el koyup, üç maymunu oynadınız. Halkı asgari ücrete köle edip, yandaşın cebine milyon dolarlar koydunuz,

Devlet kurumlarına vasıfsız diplomasızları koyup, doktorları ülkeden kovdunuz,

Dini siyasetin Merkezine koyup, 6 yaşındaki çocuğu nikah masasına oturttunuz,

Çalıntı sorularla Üniversiteye yandaşları koydunuz. Fakir fukaranın çocuğunu yurtsuz koydunuz” diyerek hükümeti eleştirdi.

“Gün artık iktidar olma günüdür “

Konuşmasının son bölümünde CHP’lilere seslenen Karaoba, sözlerini şöyle tamamladı: “Gün, içimizdeki enerjiyi birbirimize harcama günü değildir. Gün, birbirimizi eleştirme, kişiler üzerinden siyaset yapma günü değildir.

Gün parti içinde suçlu arama “ESKİ CHP-YENİ CHP” deme günü değildir.

Gün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun paylaştığı II. Yüzyıla Çağrı vizyonunu hayata geçirme günüdür.

Gün, ”CHP bana ne verebilir?” değil Ben partime ne verebilirim deme günüdür. Gün Alt oka sahip çıkma günüdür.

Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değildir demokrasi mi tek adam rejimimi karar verme seçimidir Yani bu ülkenin kaderini belirleneceği bir seçimdir. CHP Uşak’ta 1991 yılından bu yana bir milletvekili çıkartmaktadır 1991 yılında üç milletvekili çıkarılmış bu başarı bir daha yakalanamamıştır.

16 Nisan referandumunda nasıl ki %53 ile Uşakta bir başarı elde edilmiş isede Artık yeni bir başarının zamanı gelmiştir.

Genel merkezimizin 5 Aralık genelgesine istinaden; Sizlerin takdiri ile Uşak CHP sinin en uzun İl Başkanlığını yapmış, alnının akı ile bu görevi tamamlamış bir kardeşiniz olarak, Milletvekili Aday Adayı olmak için İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Bu ülkenin umudunu kırdılar, Yeni bir umuda ihtiyaç var. İlk seçimde Cumhuriyet halk Partisi’nin sizlerin Uşakta umudu olabilmek için adayım. Taşın altına elimi değil gövdemi koyabilmek için, tüm mücadelelerde ön safta durabilmek için Milletvekili adayıyım.

Küskünlükleri, dargınlıkları, bireysel beklentileri bir kenara bırakarak Merkeze Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin kazanımlarını koyarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına katkı için adayım. Seçimde örgütünün kılavuzunda sıkılmadık el çalınmadık kapı gidilmedik köy bırakmamak, Gece gündüz çalışıp Uşakta Cumhuriyet Halk Partisini birinci parti yapmak için adayım.

Uşağımızın Türkiye’de artık hak ettiği değeri alabilmesi için,

Ankara’da Uşak’ın sizlerin gür sesi olabilmek için Milletvekili adayıyım. Benden sonra aday adaylığını açıklayacak arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.

Bu hizmet yarışında; Aday belirleme yöntemi ne olursa olsun, partimiz neyi uygun görürse kabul edip partimin emrinde olduğumu belirtmek isterim.

Bizler sandıkta savaşan sokakta barışan bir partinin evlatlarıyız.. Yıllardır partilileri merkeze koyan, örgütüne ve sandığa güvenen biri olarak ÖN SEÇİM DİYORUM.

Siyasette; Düsturum dürüstlük, Rehberim Atatürk , Yoldaşım sizler ,

Amacım; Atatürk’ten Deniz’e tam bağımsız bir Türkiye’dir”.

SALİH KILINÇ / HABER