CHP Uşak İl Sekreteri görevinden istifa etmişti! Sevinç Soyer Yazgan adaylığını ilan etti

CHP Uşak İl Sekreteri Sevinç Soyer Yazgan, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa etmişti. Yazgan, 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığını açıkladı.
CHP Uşak İl Sekreteri görevinden istifa etmişti! Sevinç Soyer Yazgan adaylığını ilan etti

B,r süredir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Sekreteri olarak görev yapan Sevinç Soyer Yazgan, 27 Ocak Cuma günü görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. CHP Uşak İl Örgütü’nde eski İl Başkanı Ali Karaoba’dan sonra Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan bir diğer  isim Yazgan oldu. 2023 Genel Seçimlerinde CHP'den Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Yazgan, ''Bir neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreterliği görevimden milletvekili aday adaylığı için istifa ettim.'' ifadelerini kullandı. İstifa nedenini açıklayan Yazgan bir de basın toplantısı düzenleyeceğini belirtirken Yazgan'ın cephesinde gelişme yaşandı. 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İstifasının ardından CHP Uşak İl Örgütü binasında  bir basın toplantısı düzenleyen Yazgan, Uşak’ı en iyi şekilde temsil etmek için milletvekili aday adayı olduğunu ve partisinin milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemesini istediğini söyleyerek, ''Ülkemiz saray hükümeti tarafından yönetilen, meclisin işletilmediği, demokrasinin kağıt üzerinde kaldığı, hukuk ve adalet sisteminin yozlaştığı, sürekli değişen eğitim politikalarıyla bilgi çağından uzaklaşıldığı, derin bir ekonomik krizden geçildiği, hırsızlık ve yolsuzluğun alıp başını gittiği bir süreç içindedir. 21 yıldır iktidarda olan AKP yönetimi adaletsiz tavırlarıyla çağ dışı uygulamalarıyla ülkemizi içte ve dışta kaosa sürüklemiştir.'' ifadelerine yer verdi. 

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN GÖREVİNDEN AYRILDIĞINI BİLDİRDİ

Ulu öncer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP ile ilgili olarak açıklama yapan Yazgan, ''Cumhuriyetin ilk yüzyılı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin verdiği yön ile şekillenmişti. İkinci yüzyılın rotasını da Cumhuriyet değerlerini çağın gerekleriyle buluşturup yön verecek parti yine Cumhuriyet Halk Partisidir.  Şubat 2020 den itibaren 3 yıldır onurla ve gururla yürüttüğüm il sekreterliği görevimden 23.12.2022 tarihi itibariyle milletvekili aday adayı olmak için ayrıldım. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kademelerde partimizin bir neferi olarak çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar oluncaya kadar da bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim. Çünkü biliyorum ki; tarlada çalışan ve yıllardır emeğinin karşılığını alamayan çiftçiler için,vünde 10-12 saat çalışıp asgari ücrete mahkum edilen işçiler için, alın teri ile bu ülkedeki bütün zenginlikleri üreten emekçiler için, hayatını bu ülkeye adayan dürüst memurlar için, dükkanını siftahla açıp hayırlı kazançlar elde etmek isteyen esnaflar için, yıllarca bu ülkeye hizmet edip sonra üç kuruşa mahkum edilen siz emekliler için, çocuğuna bu ülkede iyi bir gelecek hayalini kuran bütün ana babalar için, bu ülkenin acı bir gerçeği olan istismara maruz kalan çocuk gelinler için, şiddete uğrayan öldürülen ve haksızlığa uğrayan kadınlar için, bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için, Uşak’ımızı en iyi şekilde temsil etmek için, Ankara’da sesiniz olmak için Milletvekili aday adayıyım. Seçim günü anneler günü. Ben yürekten inanıyorum ki daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir gelecek için Anneler çocuklarını, torunlarını düşünerek bu iktidara “Dur” diyecek.'' sözlerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.