CHP Uşak İl Örgütü İmamoğlu’na verilen cezayı protesto etti

İstanbul Büyük Şehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyasi kararı, CHP Uşak İl örgütü üyeleri tarafından protesto edildi.
CHP Uşak İl Örgütü İmamoğlu’na verilen cezayı protesto etti

Anadolu 7. Asliye Ceza mahkemesi tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi. CHP Uşak İl Örgütünde tepkiye neden oldu.

Akşam 21.30’ da Atatürk Anıtı önünde CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba başkanlığında toplanan bir grup CHP üyesi, kararı yuhalayarak protesto etti. Saadet Partisi Uşak İl Başkanı İbrahim Dağgezen ve SOL parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık’ta protesto gösterisine katılarak CHP’lilere destek verdi.

CHP’liler seslenen İl Başkanı Ali Karaoba; “Çok yakında bu ülkenin Cumhurbaşkanı, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye bir şey açıkladı. Açıklamasında ne dedi? Konuşmak, yazmak, yürüyüş, miting, hak talebi, konser, festival, şimdi de grev yasak.

Altı yaşındaki bebeğe evlilik, kadına şiddet, cinayet borsada manipülasyon, kara para, Murat dağına, doğaya saldırmak serbest ve bunu özgürlük olarak anlatıyorlar. Genel Başkanımıza ‘şerefsiz’ diyenlere gücü yetmeyince, YSK üyelerine ‘ahmak dedikleri için yargı tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verildi.

Ama unuttukları bir şey var. Bugün Ekrem İmamoğlu konuştu. “Gençliğimiz var Daha çok çalışacağız iktidar olana kadar hep birlikte çalışacağız” dedi.

Ve diyoruz ki: Yapılan zulüm yetsin artık. Birlik olalım gömelim sandığa gitsin artık. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

CHP’liler slogan attıktan sonra dağıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)