CHP Uşak İl Örgütü Danışma Kurulu Toplandı

CHP Genel Başkan yardımcıları Gülizar Biçer karaca ve Ahmet Akın, CHP Uşak İl Örgütü danışma Toplantısına katılmak için Uşak’a geldi.
CHP Uşak İl Örgütü Danışma Kurulu Toplandı

AKM’de düzenlenen danışma kurulu toplantısında konuşan genel başkan yardımcıları, “Altılı masa çatırdıyor” gibi sözlere tepki gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının ilk konuşmasını ev sahibi sıfatıyla CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba yaptı.

Parti örgütünün çalışmaları hakkında bilgi veren Karaoba, bir takım verileri sunarak örgüt olarak üye sayısını artırdıklarını söyledi.

Karaoba, “Uşak’ta toplam 275 bin 80 seçmen var. Engelli seçmen sayısı 3 bin 569 kişidir. Bunlardan 13 bin 366 kişi ilk kez oy kullanıyor. Çalışma yaparken kime nasıl bir politika uygulamamız gerektiğine hep birlikte karar vermemiz gerekiyor.

O açıdan gençlik kollarımız çok ciddi işler düşmekte. Ama gençlik kollarımıza örgütlenme açısından umutlar vaat edemediğimiz için ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bakın engelli seçmen vatandaşımızın sayısı 3 bin 569. Referandum da seçmenlerimizi tespit edip sandığa taşıdık.

Göreve geldiğimizde gençlik kollarımızda yaklaşık 300 üye mevcuttu. Şu an 515 genç üyemiz var. Kadın üye sayımız 2 bin 466, erkek üye sayımız 5 bin 815’tir. Toplamda üye sayımıza baktığımızda gururlar söylüyorum. Uşak’ta CHP tarihinin en yüksek üyesine sahibiz.

Uşak’ta partimizin tüzüğü gereği kadın üye kotasını tutturduk. Ama gençlikte bu rakamlara ulaşamadık. Üyesi olmayan köy bırakmadık. Şu anda 68 partili avukat sandıklarda görevlendirilmiş durumda” dedi.

Yalım; “Başkanlarımız aday olursa belediyeleri elimizden alırlar”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “CHP’li olarak partili olmayan vatandaşların sorduğu; “Adayınız ne zaman belli olacak?” sorusu sürekli karşımıza geliyor. Masada 6 çok değerli liderimiz ve genel başkanlarımız var. Onların hazırladığı bir anayasaya ve parlamenter sisteme göre geçici olarak yönetecek bir kişiye ihtiyacımız var bizim. Bunu her ortamda anlatalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorsanız, “80 ilin belediye başkanlığı mı? Yoksa İstanbul BB’mi?” diye elbette size “İstanbul” diyecektir. Onun için ister Ekrem Bey, ister Mansur Bey olsun, Cumhurbaşkanlığı için istifa ettiklerinde belediye meclis çoğunluğu ellerinde olduğu için belediyeyi anında elimizden alacaklar. Bu benim şahsi görüşüm.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için elimizden geleni yapacağımıza size söz veriyorum” dedi.

Karaca; “Sizlerle birlikte bu düzeni değiştireceğiz”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. PM Üyesi ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; “2018 yılında “Bu kardeşinize oy verin. Faizi enflasyonu bakın nasıl yeneceğim” diyen zihniyetin bugün ülkemizi getirdiği nokta çürümüş bir zihniyettir.

Bu çürüme ülkemizin kurumlarına da sirayet etmiş ve maalesef onları da çürütmüştür. Ülkeyi yönetenler, milletin temsilcisi olan biz milletvekillerine sizlerin adına hesap verir. Sizin ödediğiniz her kuruşun hesabını vermesi gereken saray ve bakanlar, bütçe görüşmelerinde bırakın hesap vermeyi sizin vekillerinize had bildirmeye kalktılar. Hesap verdiler mi? Vermediler. O vergilerinizi nereye harcadıklarını söylemediler.

Bugünkü iktidar, Cumhuriyeti, bir avuç faiz baronunun, yandaşın cumhuriyeti haline dönüştürmek için yol kat ediyor. Biz buna sessiz kalmayacağız. Sizlerle birlikte bu düzeni değiştireceğiz”

Aydın; “Seçimden sonra Uşak’tan 2 milletvekili çıktığına şahit olacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Uşak’tan sorumlu Balıkesir Milletvekili Ahmet Aydın, “Uşak’ın başarılı bir il başkanı ve milletvekili var. Seçim bittiği an Uşak’tan 2 milletvekilimiz çıktığına inşallah hep birlikte şahit olacağız.

Zafere giden yolda birliği beraberliği sağlamamız lazım. Bizler, onun için mücadele ediyoruz. Bunun denetçiliğini yapacak olan sizlersiniz.

“Altılı masada çatlamalar var” diyenler, asıl onlar çatlasın. Türkiye’nin ikinci yüzyılında gençlerimiz kadınlarımız ve insanımız kazanacak. İnsanlar ülkesini bırakıp da başka ülkede yaşama hayalleri kurmayacak.

Neyin hayalini kuracak? Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu Türkiye’de yaşamak için mücadele edecek. Bunu hep birlikte başaracağız.

Bunlar yalan dolan algı siyaseti yapıp Türkiye’yi yalanla yönetiyor. Vatandaş gerçekleri faturalarda görüyor ve yaşıyor.

Bir başka yalan dünyada büyük bir ekonomik kriz olduğu yalanıdır. Avrupa’da elektrik, doğalgaz, su faturalarının artış oranı yüzde 38, bizde yüzde 142,6. Biz, bizi kıskanan Avrupa’da en fazla fatura ödemede birinciyiz. Yoksullukta, hayat pahalılığında bizi birinci yaptılar.

Hakkın, hukukun, insan haklarının esas alındığı yepyeni bir programla Türkiye Cumhuriyetini hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.

Daha sonra İl Danışma Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)