CHP Sözcüsü Öztrak 2.tur uyarısı! Herkes saat 19'da yapacağımız açıklamayı beklesin

CHP Sözcüsü Öztrak tarafından oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte açıklama geldi. Yapılan açıklamada bugün saat 19.00 işaret edildi.
CHP Sözcüsü Öztrak 2.tur uyarısı! Herkes saat 19'da yapacağımız açıklamayı beklesin

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak 2.tur seçimlerinin sona ermesinin ardından açıklama yaptı. Sandıkların kapanmasıyla birlikte açıkmaya yapan Öztrka sonuçlar kesinleşinceye kadar oldubittiye getirilmemesini vurgulayarak akşam saat 19.00'da yapılacak açıklamayı işaret etti. Öztrak "Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz, saat 19:00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin" ifadelerine yer verdi.

14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçimi ve 28.Dönem Milletvekillerini seçmek için milyonlarca vatandaş sandıklara gitti. Cumhurbaşkanı adayları arasında kimse gerekli çoğunluğu sağlayamadı. Bu yüzden seçimler 2.tura kaldı. 2.tur ise 28 Mayıs tarihinde yani bugün gerçekleşti. Sabah 8.00'de başlayan seçim saat 17.00'de sona erdi. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte CHP Sözcüsü Faik Öztrak saat 19.00 bir açıklama yapılacağını açıkladı.

SAAT 19.00'DA YAPILACAK AÇIKLAMAYI BEKLEYİN

Oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte kameralar karşısında açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 

"Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İkinci tur oy verme işlemi tamamlandı. Sandık başına giden ve bu seçimi bir demokrasi şenliğine çeviren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Mevcut ve önceki dönem milletvekillerimiz, PM ve YDK üyelerimiz, Örgütlerimiz, yerel yöneticilerimiz, her türlü engellemeye rağmen, seçim bölgelerinde görevlerinin başındalar.

Sonuçlar bu akşam hızla belli olacak. Tüm yetkilileri sağduyulu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca buradan net bir uyarıda bulunuyoruz: Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse bir oldubitti yaratmasın. Balkon konuşmalarıyla suyu bulandırmaya kalkışmasın. Milletimiz, saat 19:00'da yapacağımız açıklamayı beklesin. Görevlilerimiz ve vatandaşlarımız sandıkları korumaya devam etsin." şeklinde konuştu.

Öztrak 28 Mayıs oy kullanma işleminin bitmesiyle birlikte kimsenin bu seçimi oldubittiye getirmemesini ve balkon konuşmaları yaparak suyu bulandırmamasını açıkladı. Vatandaşların CHP tarafından yapılacak olan konuşmayı beklemesini açıkladı. Konuşma ise bugün saat 19.00'da yapılacak.

İlgili Haberler