CHP HEYETİ, PATLAMANIN YAŞANDIĞI ALANLARDA İNCELEME YAPTI

Uşak’ta meydana gelen doğal gaz patlamalarıyla ilgili alana giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, patlamanın yaşandığı alanlarda inceleme yaparak, hastanedeki yaralı vatandaşları ziyaret etti.
CHP HEYETİ, PATLAMANIN YAŞANDIĞI ALANLARDA İNCELEME YAPTI

Hastane ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telefonla yaralı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 Uşak’ta, 13 Aralık Pazar günü, belediyeye bağlı ekipler, kazı çalışması yaparken, şehre doğal gaz sağlayan ana hat borusunu deldi. Kaza sonucu pazar akşam saatlerine kadar şehre gaz akışı sağlanamadı. Borunun tamir edilerek, tekrar şehre gaz verilmesinin ardından ise şehrin farklı noktalarında doğal gaz patlamaları meydana geldi. Patlamalarda çok sayıda vatandaş yaralanırken, evler kullanılamaz hale geldi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU YARALI VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

 Türkiye Büyük Millet Meclisinde, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından birçok kez dile getirilen konuyla ilgili, CHP İl Örgütü patlama noktalarına giderek evlerde inceleme yaptı. İnceleme yapan heyette, Uşak Milletvekili Yalım’ın yanı sıra, Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onurhan Alp Avşar ve patlamanın yaşandığı Atatürk Mahallesi Muhtarı Ayhan Saman yer aldı. Patlama bölgelerinde gerçekleştirilen incelemelerin ardından heyet yaralı vatandaşları hastanede ziyaret etti. Hastane ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaralı vatandaşlarla konuşarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

“ÇALIŞMALAR HALA TAM OLARAK BİTMİŞ DEĞİL”

 Doğal gaz ile ilgili şehirdeki çalışmaların henüz devam ettiğini belirterek, ekip talebinde bulunan Milletvekili Yalım, “Uşak’ımızın başına gelen bu vahim olaylarla ilgili çalışmalar hala tam olarak bitmiş değil. Şehrimizin farklı noktalarındaki borularda hala gaz kaçaklarının olduğunu bilgisi elimizde mevcut. Daha önce de yaptığı çevre illerden profesyonel ekiplerin ve AFAD’a bağlı ekiplerin şehrimize gelmesi yönündeki çağrımı yineliyorum. Patlamalar sonucu yaralanan yurttaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, konunun her aşamasını takip edeceğimi ve çözümü için çalışacağımı bildiriyorum” dedi.