CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca Uşak’tan seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bir dizi temaslarda bulunmak Uşak’a geldi. Uşak’ta faal olan bazı STK’ları ziyaret eden Karaca, buralarda dert dinledi ve görüş alışverişinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca Uşak’tan seslendi

Daha sonra CHP Uşak İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Karaca, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

İşte Karaca’nın basın toplantısından bazı başlıklar:

“CHP İl Binasından hepinize selamlar sevgileri iletiyorum: Komşu ilini Denizli’den de selamlar sevgiler getirdim.

Ülkemiz, hepimizin çok derinden etkilendiği bir ekonomik buhran içerisinde. Vatandaşlarımız,  bir yaşam, bir açlık mücadelesi veriyor. Vatandaşlarımızın bu buhran içerisinde bir kuru ekmekle karnını doyurmaktadır dediğimizde AKP’li bir Denizli Milletvekili; “Kursağına kuru ekmek giriyorsa karnı aç değildir”  deyip bir saray iktidarının temsilcisi olarak vatandaşın açlığı ile şeklinde alay edebilecek cüreti göstermektedir.

Aile ve Sosyal çalışma Bakanı kürsüden, “Türkiye’de derin yoksulluk yoktur” diyecek kadar büyük bir aymazlık içerisindedir. Türkiye’de yoksulluk değil, sefalet var, açlık var. Daha iki gün önce Mersin’de bir kahveci esnafımız aylardır kapalı olan ve evine ekmek götüremeyince intihar etti.

Yine ülkemizin dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı yerde açlığın ve sefaletin hüküm gördüğünü görüyoruz. Bunları görmeyen ve duymayan, sarayda bir eli yağda bir eli balda, vatandaşını sorunlarını görmeyen ve bu sorunlara kulaklarını kapayan sarayın tek adam rejimi ile mücadele ediyoruz.

CHP, yaklaşan krizin sesini ta 2018 yılında dudu ve bu krizin nasıl aşılacağını, nasıl önleneceğini, 13 maddelik bir önerimizi tüm Türkiye’de basın açıklamaları ile saraya anlattık.

Ama onun derdi vatandaşın derdi değil. Onun derdi 5 li çetenin nasıl güçlendireceği, onun derdi saray ve şürekâsının ekonomik gücüne güç katmak ve o koltukları bırakmamaktır.

CHP, 31 Mart 2019 yılında millet ittifakındaki dostları ile saray saltanatına son vermek için yola çıktı. Ülke genelinde 11 büyükşehir, 11 şehir ve toplamda 251 belediyede demokrasi adına, özgürlükler adına ve vatandaşın derdine dermen olacak bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktık ve bir başarı hikâyesi yazdık.

Şimdi vatandaş diyor ki; “CHP muhalefetteyken belediyeleri asgari ücretin üzerinde devletten fazla maaş veriyorsa, emeklilere iki ikramiye ödemelerini sağlıyorsa, iktidara geldiklerinde kim bilir bu ülkenin sorunlarını vatandaş lehine ne kadar kısa zamanda çözer” diye düşünmektedir.

İktidarın her türlü olumsuz engellemelerine rağmen asgari ücreti 3 bin 100 TL olarak hayata geçiren Sivaslı Belediye Başkanımız Hürriyet Şafak’a teşekkür ediyor ve kutluyorum.”