CHP'de Belediye Başkanı Adayı Belli Oldu

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Uşak'taki Belediye Başkan adayları açıklandı.
CHP'de Belediye Başkanı Adayı Belli Oldu

Merkez Yönetim Kurulu'nun aday listesi PM'de kabul edildi. Listeye göre, Uşak merkez ve ilçelerdeki bazı adaylar da netleşti. Toplantıda bundan sonraki adayların belirlenmesi için ön seçim uygulanmaması ve MYK'nın belirleyeceği bazı belediyelerde eğilim yoklamasının uygulanması kararlaştırarlaştırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nde Uşak Belediye Başkanlığı için Asım Kalelioğlu aday olarak gösterildi. Eşme İlçesi'nde Yılmaz Tozan, Sivaslı Pınarbaşı'nda mevcut Belediye Başkanı Naci Akyürek, Selçikler'de İbrahim Kökçü, Eşme Yeleğen'de mevcut Başkan Fevzi Kaya, Banaz Kızılcasöğüt'te ise yine mevcut Başkan Ömer Biçer'in aday olarak gösterilecek.

Daha önce yapılan açıklamada Uşak'ın Ulubey ilçesindeki mevcut Belediye Başkanı Ali Rıza Ada'nın yeniden aday gösterileceği duyurulmuştu. Şimdiyse Sivaslı, Karahallı, Banaz ilçe merkezlerinde aday gösterilecek isimler merak konusu oldu.



Adaylığının kesinleşmesinin ardından Uşak Gündem muhabirine bir açıklama yapan Asım Kalelioğlu, "Aday gösterildiğim için başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Birlikte güzel şeyler yapacağız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 1'i büyükşehir ve 10'u il belediye başkan adayı olmak üzere toplamda 140 belediye için daha isimler açıklandı. Daha önce 24 Ekim'de toplanan Parti Meclisinde (PM) 105 ilçe ve belde belediye başkan adayları duyurulmuştu.