CHP 25 Milletvekili ile Uşak’a çıkartma yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Uşak’a gelen CHP heyeti, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı makamında ziyaret ettikten sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıya katıldı.
CHP 25 Milletvekili ile Uşak’a çıkartma yaptı

Burada CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve İl Başkanı Ali Karaoba’nın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç çıktı.

CHP olarak bir çok ilde milletvekilleri ile halka indiklerini söyleyen Öztunç, Uşak ile Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı olarak halkla görüşüp sorunları dinledikten sonra genel merkeze rapor edeceklerini belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti:

“ERDOĞAN SARAYDA OTURMAKTAN MİLLETİ UNUTTU”

“İktidar, saraylarda oturmaktan milleti unuttu. İktidara milleti hatırlatmak için sahaya indik. Millet büyük sıkıntı çekiyor. İşçi köylü esnaf perişan. Burası Kuvayı Milliye kenti Uşak. Uşak’ta pancar üreticisi, tütün üreticisi sıkıntı yaşıyor. Esnaf daha büyük sıkıntı yaşıyor.

Koranavirüs tüm dünyayı etkiledi. Ama Türkiye’yi daha fazla etkiledi. Çünkü, iktidarda beceriksizler vardı. Bunun için Türkiye daha çok etkilendi. Esnaf perişan, işçi işsiz kaldı.  Memleket perişan oldu.

Şu anda koltukta oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milleti tanımadığı için, milletten uzaklaştığı için hiçbir şeyin farkında değil.  Sarayında elektriğe, suya doğalgaza, yağa, yumurtaya  para ödemeden keyif içerisinde yaşıyor. Kasımpaşa’da doğdu. Keçiören’de oturdu. Saraya geçince milleti unuttu. Biz de ona Uşak’tan sesleniyoruz:

Eyyy Tayyip Erdoğan!

Arada bir Keçiören’deki eski evine git. Oranın penceresinden millete bir bak. Millet sefalet içerisinde.. Ankara’da, İstanbul’da Ahlat’ta ve Marmaris’te sarayda yaşarken millet acı içerisinde.

Saraylarda ortakları ile ne güzel yaşıyor. Küçük ortağı Bahçeli, en küçük ortağı da Doğu Perinçek, Erdoğan’a, Bahçeli ve Perinçek ile mutluluklar diliyorum.

Erdoğan dün gıda fiyatlarındaki artışın nedeni olarak 3-5 aç gözlü tüccarı göstermiş. Sayın Erdoğan, esnafla tüccarla uğraşacağına çevresindeki o beşli çeteye baksın.

Uşak’ta 70’in üzerinde STK ziyaret edeceğiz. Az evvel Sayın Vali ile görüştük.”

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE EZİYET EDERSİNİZ AŞI BULMAZSINIZ

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara da değinen Öztunç, “Bu Covid-19 döneminde aşı sıkıntısı yaşıyoruz. Biz bulamadık. Almanya, Çin, Avrupa’dan bekliyoruz.  Biz bilime çok önem vermiyoruz. 80 öncesi olsun 80 sonrası olsun bilim insanı olacak öğrenciler birbirine kırdırıldı. Boğaziçi Üniversitesi’ne bir Rektör atandı. Öğrenciler istemiyor. Öğretmenler istemiyor. İstifa da etmiyor belki ettirilmiyor. Ama 2-3 gündür öğrenciler eziyet çekiyor.

Bu çocuklarımız Türkiye’nin en zeki çocukları, kendilerini yetiştirip bilim insanı olacak. Ama, bu çocuklara eziyet ederseniz hiçbir şey olamazlar.

Ey AKP diyorum. Ellerini bu çocuklarımızın yakasından çek. Uşak’tan sana bir çağrı yapıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“KABE FOTOĞRAFININ YERE SERİLMESİ PROVOKSİYONDUR”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Öztunç, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde yere Kâbe fotoğrafı serilmesi hakkında ne düşündüğü sorusuna; “Burada sorulması gereken soru şu: O fotoğrafı çeken ve yayan kim? O kişi ya da kişiler bulunursa o provoksiyon ortaya çıkar.Devletin güvenlik güçleri ve istihbaratı bu provokatörleri bulmak zorundadır” cevabını verdi.

“İSTİFA EDEN ETSİN”

İstifa eden milletvekilleri hakkında da “Biz buraya Uşak’ın ezilen halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm bulmaya geldik. İstifa eden etsin. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde iktidara gelecektir. Gelmek için de çalışmaya devam edecektir” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliği önerisini de değerlendiren Öztunç, ”Sayın Cumhurbaşkanı gündemi değiştirmek için “Cambaza bak cambaza” oynamaktadır. Gündem değiştirmek için bu fikri ortaya atıyor. Anayasa iki partinin fikri ile değiştirilemez. Anaysa değişikliği için toplumun her kesiminin fikri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde gündemi değiştirmek için operasyon olmaktan öteye gidemez” değerlendirmesinde bulundu.

Konuk milletvekilleri, toplantının ardından İsmetpaşa caddesine inerek esnaf ve Uşak halkı ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu.