BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 28 YAŞINDA

Büyük Birlik Partisi (BBP), 28. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, , “Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu tarafından 29 Ocak 1993'te kurulan partimiz, Türk siyasetinde 28 yılı geride bıraktı” dedi.
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 28 YAŞINDA

BBP’nin ve fertlerinin her zaman temiz kaldığını belirten Alperen, “BBP olarak hazine yardımı almadan faaliyetlerimizi sürdürüyorsak siyasi partilere yapılan hazine yardımları kaldırılmalı veya her partinin aldığı oy oranında dağıtılmalı.

HDP eşittir PKK diyoruz ama devletten aldıkları hazine yardımlarıyla faaliyetlerini daha rahat yapmalarına imkân sağlıyoruz. Nasıl bir devletiz nasıl bir adalet anlamıyoruz” diye de sitem etti

“İNSANLIK İÇİN YENİÇAĞIN TARİHİNİ  YAPMAK ZORUNDAYIZ”

‘’Yeni bir dünya kuruluyor. İnsanlık yeni bir çağa adım atıyor. Biz bu çağın neresindeyiz.’’ çıktığımız kutlu yolda 28. Yılında aynı soruyu bugünde sormaktayız. Dün ne dediysek bugünde aynı şeyi söylüyoruz. Güçlülerin adaletinin hakim olduğu zayıfın ezildiği bir dünyada huzur ve barışın olması mümkün değildir” diyen BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bizler sadece kendimiz için değil insanlık içinde yeniçağın tarihini yapmak zorundayız. Dünyaya adaleti huzuru insanlık şerefini getirmek zorundayız. Tıpkı eskiden olduğu gibi.

Tarihimizin karardığı iki asır boyunca her çareye başvurarak ayakta kalmaya çalıştık ve başardık. kendi azim ve irademizle bağımsız bir devlet kurduk.

Yeniçağdaki onurlu yerimizi yine kendi irade ve gücümüzle elde edeceğiz. bu mevkie bin yıldır güç aldığımız kutlu kaynağımız İslamiyet ile varacağız.

Görüşümüz…

Allah’ın birliği ve yüce peygamberimizin risalesi dışında hiçbir mutlak hakikat tanımıyoruz.

  1. Hz. Adem atamız ve Hz. Havva anamıza nispetle bütün insanlar kardeştir. Biz milletimizle bin yıldır İslamiyet’in şerefiyle şereflendiği İslam’ın sancağını zirvelere diktikleri için iftihar ediyoruz.
  2. Çokluk içinde birlik prensibini Allahın birliği ve risalesi dışında her türlü farklılığın meşru kabul edilmesi olarak anlıyoruz.
  3. Siyasetteki gayemiz milletimize ve insanlığa hizmet, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Siyaseti hiçbir zaman gaye değil vasıta olarak gördük.
  4. Yanılmaz lider ve sultalarını İslam’a aykırı bulduğumuz için reddediyoruz.
  5. Türkiye de mevcut yanlışlıkların, demokratik mücadele ile kaldırılabileceğini düşünüyoruz.

Çağrımız islamda dirilişedir.

Önce Allah’ın birliği ve peygamberimizin risaletine inananlar arasında milli bir birliktir. Bunun için herkes elinden geleni yapmalıdır. Yarın artık bugündür.”

HDP= PKK İSE HAZİNE YARDIMI KESİLSİN

Alperen “Çağrımız bütün insanlaradır diyerek yola çıkılıp 28 yıl önce 29 ocak 1993 yılında Büyük Birlik Partisi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşları tarafından kurulmuştur.

Bu zamana kadar da devletten hiçbir yardım almadan şehit liderimizin ifadesiyle çocuklarımızın süt paralarından keserek bugünlere kadar alnımızın akıyla geldik.

İnşallah alnımızın akıyla yolumuza devam edeceğiz.

Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin de dile getirdiği; bu yıl siyasi partilere hazineden yapılan yardımların pandemi dolayısıyla milletimizin, halkımızın, esnafımızın yararına kullanılması, hatta meclise sunduğu kanun teklifi ile siyasi partilere yapılan hazine yardımlarının yarı yarıya düşürülmesi istenmiştir.

Biz nasıl Büyük Birlik Partisi olarak kendi imkânlarımızla hiçbir devlet yardımı almadan faaliyetlerimizi sürdürüyorsak siyasi partilere yapılan hazine yardımları kaldırılmalı veya her partinin aldığı oy oranında dağıtılmalı.

HDP eşittir PKK diyoruz ama devletten aldıkları hazine yardımlarıyla faaliyetlerini daha rahat yapmalarına imkân sağlıyoruz.

Nasıl bir devletiz? nasıl bir adalettir? Anlamıyoruz” dedi.

Bu mukaddes davada Şehit Liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nu 25 Mart 2009 da şehit verdiklerini kaydeden Alperen, “Ne yazık ki 12 yıldır katilleri bulunmadı. Devletin itibarı karlar altında kaldı. Adalet herkese lazım. Unutmayın bugün kantarın topuzunu tutanlar yarın o kantar sizi de tartar.

Dik duracağız. Düz yürüyeceğiz. Doğruyu söyleyeceğiz . Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeyeceğiz . Bir saniyesine hakim olamadığımız bu dünya için fırıldak olmayacağız.                                                            

Bu mukaddes davada şehit olan hayata veda eden bütün dava arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı