BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen; " Siyasi partilere yapılan hazine yardımı kaldırılsın"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen; " Siyasi partilere yapılan hazine yardımı kaldırılsın"
Mesajında’ yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır, hastalara da acil şifalar dileyen Bekir Alperen, ‘’Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir.’’ Özellikle de yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın (Kovid-19) tehdidi geçene kadar evlerinden çıkmamalı, evde kalalım, hayatta kalalım ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Uşak İl Başkanı Bekir Alperen, “Milli Dayanışma Kampanyası” na ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şunlar kaydetti;

Şimdi birlik zamanı, biz bize yeteriz, yeter ki; "Siyasi partilere yapılan hazine yardımı kaldırılsın".

Hatırlatalım ki; Yıl 2002 Büyük Birlik Partisi (BBP) Hazineden eski TL ile 1.8 Trilyon Seçim Yardımı almıştı. Şehit Liderimiz Muhsin Başkan; ‘’Bu para milletin hakkıdır’’ diyerek bütün Parayı Mehmetçik Vakfına ve Şehit Ailelerine bağışladı. Yıl 2020 ve biz şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun izindeyiz. Tavrımız O’nun temiz siyasetinin tavrıdır. Ve diyoruz ki; Milli seferberlik ruhu ile öncelik Korona ile mücadele ve yoksulların gözetilmesi olmalı!
Büyük Birlik Partisi olarak, bu güne kadar seçim yardımı almadan 27 yıldır milletimize gönüllü hizmet yaptık ve yapmaktayız. Seçim ve Hazine Yardımı: Anayasanın 18. Maddesine göre; '’Seçimlere giren partilere aldıkları oy nisbince seçim ve hazine yardımı verilir’’ şeklinde olduğu halde, Büyük Birlik Partisi almamaktadır. Bölücü katillerin meclisteki uzantısı HDP bile alıyor. Halbuki: Hazine yardımının varlık sebebi, partiler arasında eşitlik ve adaleti sağlamaktır. Ancak Türkiye örneği, hazine yardımının eşitlik ve adalet prensiplerine tümüyle aykırı bir uygulama biçimine dönüşmüştür.
Söz konusu kampanya kapsamında Genel Başkanımız Sayın Mustafa Desteci bir aylık maaşını bağışlayarak kampanyaya destek vereceğimizi belirtmiştir. Fakat Genel Başkanımız destek vereceğini ilan etmesine rağmen eleştirilerde de bulundu. Çünkü biz doğruya doğru eğriye eğri diyebilen bir hareketiz.‘’Bizlerin milletten yardım kampanyası başlığı altında bağış toplanmasının, hem sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu, hem de '’İnsanı yaşatki devlet yaşasın’’ anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğimize yabancı bir uygulamadır.
Bunca senedir devletine kazancından vergi veren bir millete devleti hiç olmazsa iki, üç ay veya ne kadar sürerse karantina süresi boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı” dedi.
Anlaşılan o ki; hazırlıksız yakalandık. Milletimizi Korona virüsü tehdit ederken Devletimizi de ekonomik sıkıntı vurmakta. Milli seferberlik ruhu içinde milletimizin ve Devletimizin yanında yer alınmalı bu konuda kampanya başlatan bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları desteklenmeli. Hiç kimsenin hayrına engel olunmamalı siyasi bir rant peşinde koşulmamalı fırsat da verilmemeli. Yardım kampanyası başlatanlara izinleri verilmeli hesaplarına da bloke konulmamalı. Ayrıca bu mücadeleye katılan başta sağlık ordusuna ve diğer bütün çalışanlara teşekkürü bir borç bilirim.
Ayrıca 2020 yılı bütçesine göre 5 partiye Hazine'den yapılan hazine yardımlarını milli dayanışma ruhu ile bağışlasınlar yardım miktarları AKP 182.206.000 ₺ CHP 96.951.000 ₺ HDP 50.099.000 ₺ MHP 47.521.000 ₺ İyi Parti 42.638.000 ₺ Toplam yardım miktarı: 419.415.000 ₺ Seçim yok! O hâlde bu para ya korona ile mücadeleye ya da yoksullara verilsin!

Ve biz diyoruz ki; Kampanyaya desteğe; Evet ama yetmez. Şimdir birlik zamanı biz bize yeteriz. Yeter ki ; Siyasi partilere yapılan hazine yardımı kaldırılsın.