Basri Yıldırım, “Asrın Felaketi” sonrası Uşak ekonomisinin geleceğini değerlendirdi

AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Basri Yıldırım, “Asrın felaketi” olarak kabul edilen büyük deprem sonrası, Uşak ekonomisinde ve sanayisinde yaşanması olası gelişmeleri değerlendirdi.
Basri Yıldırım, “Asrın Felaketi” sonrası Uşak ekonomisinin geleceğini değerlendirdi

Yıldırım, felaket sonrası deprem bölgesi ve İstanbul’dan Uşak’ın sanayici akınına uğramasını beklediğini, genç ve üçte ikisinin kent merkezinde yaşadığı nüfusu ile Uşak’ı ekonomik yönden güzel günler beklediğini belirterek gelecek için umutlu konuştu.

“Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyeti nasıl kurduysak aynı ruhla ve imanla ülkemizi ayağa kaldırırız”

Sözlerine depremde yitirdiğimiz canlarımız için baş sağlığı dileyerek başlayan Yıldırım; “Memleketimizde bir afet yaşandı. Bu “Asrın felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Sağ kalanlara da Allah şifalar versin.

Bu depremde sadece yitirdiğimiz insanlarımızın çaresi yok. Onları geri getiremeyiz. Şehirlerimiz yıkıldı. İnsanlarımız evinden barkından oldu. Büyük Türk Milleti olarak biz, Kurtuluş Savaşı’ndan çıktığımızda nasıl dimdik ayakta kalarak yeni bir ‘Cumhuriyet’ kurduysak, aynı ruh ve imanla, genç nüfusumuzla çalışarak üreterek, sanayici ve esnafımızı güçlendirerek ülkemizi ayağa kaldırmanın çaresine bakacağız. Çalışarak ekonomimiz kalkındırıp ülkemizi ileri götüreceğiz ve bu depremin yaralarını sarmış olacağız.

Biz Uşak olarak şanslı bir iliz. İl olarak 375 bin civarında bir nüfusumuz var. Nüfusumuzun yüzde 75’i kent merkezinde oturuyor. Nüfusumuzun da geç olması nedeniyle güzel Uşak’ımızı önümüzdeki yıllarda sosyoekonomik yönden çok ilerilere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

“Uşak sanayici akınına uğrayabilir”

Depremin tüm ülkemizde olduğu gibi Uşak’ı da moral ve motivasyon yönünden olumsuz bir şekilde etkilediğini belirten Yıldırım; “Uşak’ın en büyük üretim kaynağı tekstil sektörüdür. Uşaklı sanayiciler olarak biz telef ürünlerini dönüştürerek tekstil üretiyoruz.

Depremin merkezi Kahramanmaraş ilinde de aynı bizim sanayicilerimiz benzeri şekilde iplik ve tekstil ürünleri üretilmektedir. Yalnız, onlar bizden farklı olarak pamuk ve yüne dayalı bir üretim gerçekleştiriyor. Orada tüm tekstil fabrikaları depremden çok kötü etkilendi. Bizim ayarımızda olduğu için şu anda Kahramanmaraş’tan ilimize gelen tekstil üreticileri var.

İstanbul’da büyük bir deprem yaşanması olasılığı da İstanbul’da üretim yapan firmaları tedirgin ediyor. Sanayiciler alt yapı yatırmalarını Uşak gibi depreme karşı daha sağlam gördükleri illere kaydırmak istiyor. Uşak bu nedenlerle sanayici akınına uğrayabilir” ifadesini kullandı

Seçilirse sanayide insan gücünü kaliteli hale getirip nihai ürün üretimi için çalışacak

Uşak’a bir askeri birlik getirip ya da üniversitenin kapasitesini artırarak nüfusun çoğalacağını ve ekonomik bir takım kazanımlar elde edilebileceğini belirten Yıldırım, milletvekili seçildiği takdirde sanayiciyi nihai üretime yönlendirip marka ürünler üretilmesinin önünü açacağını kaydetti.

Yıldırım, “Benim düşüncem; bu şekilde kalabalık yaratmak değil, sanayimizde beyaz yakalı tabir ettiğimiz, insanların sosyoekonomik gücünü sağlıklı bir şekilde artmasına katkıda bulunacak sağlık göç almasını sağlamaktır.

Uşak olarak biz şu anda ara ürün üretimi ile meşgulüz. Örneğin, koltuk kumaşının, çorabın ve havlunun sadece ipini üretiyoruz. Çorap yapmıyoruz, havlu yapmıyoruz. Tekstilde battaniye ve halı üretebiliyoruz. Yani, ilimizdeki önder tekstil firmaları, battaniye ya da halı üretiminin yanı sıra, havlu, çorap gibi nihai ürün üretimine başlarsa Uşak’ta sanayicinin durumunu iyileştirmiş oluruz.

Nihai ürüne yöneldiğimizde, sanayicimizin kar marjı artacaktır. Bu da şu anda asgari ücret veya bir tık üstü olan işçi ücretlerinin artmasına neden olacak, böylece, Uşak, geliri artmış, refah seviyesi yükselmiş daha yaşanası bir il haline gelecektir diye düşünüyorum” diyerek sözlerine son verdi.