Başkana 10 Milyon TL’lik makam katı yapılıyor

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın için yapılacak başkanlık katı için 10 milyon TL civarında bir harcama yapılacağı iddia edildi.
Başkana 10 Milyon TL’lik makam katı yapılıyor

Uşak Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın yönetiminde gerçekleştirildi

Gündemin 8. Maddesi olarak “İlimiz, Merkez, Sarayaltı Mahallesi, 6770 ada 1 numaralı parsel ( Belediye Hizmet Alanı) üzerinde yapılacak ilave hizmet binası ile ilgili imalatların mevcut yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapılabilmesi adına yapılaşma koşulunda yeniden düzenlenmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması” konusu oy birliği ile İmar Komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi.

Gündem maddesi hakkında söz alan İYİ Parti Uşak Belediye Meclis Grup Başkanvekili Necmi Dursun, ““Burada anladığım kadarı iki blok arasına bir başkanlık katı yapılmak isteniyor. Bu konuda size iki sorum olacak:

  1. Bu başkanlık katının maliyeti nedir?
  2. Bu başkanlık katına harcanacak para ile belediyenin üzerinde bir yük oluşturan binlerce icra dosyasını kaldırıp esnafımızı rahatlatabiliriz. Bu iki kat arasına başkanlık makamı yapmak bu kadar elzem bir iş midir?” diye sordu.

Necmi Dursun’a yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Belediye hizmet binamız, kentsel dönüşüm alanına devletimizin yapmış olduğu bir binadır. Bizde seçim önü bazı kamu binaların oraya taşınması için söz vermiştik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bölgeye taşındı.

Bizde belediye olarak orada yapılmış 2 kamu binasını Bakan Beyden rca ederek, 100 milyonlara mala olabilecek binaları çok cüzi bir bedelle belediyemize kazandırdık. Bu bölgenin canlanması almış olduğumuz bir kararı uyguladık.

Belediye binasını Uşak’ın simgesi yapabilmek için önündeki alanla birlikte bir takım düzenlemeler yapmamız gerekiyor.

Onun için “ Burası belediye binasıdır” dedirtebilmek için araya yapacağımızı alanı sadece başkanlık katı değil, beyaz masa tarafından vatandaşın karşılandığı, sergilerin düzenleneceği galeri ve fuaye alanları ve her iki binadaki hizmet alanlarına yönlendirmek için araya bina yapıyoruz.

Fiyatı ihale düzenlenince ortaya çıkacaktır. Önündeki 6 bin metrekarelik alanı da meydan ve yeşil alan şeklinde düzenleyerek Uşak’a yakışır bir belediye alanı yapacağız” dedi.

     “10 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK MAKAM ODASI YAPILMAK İSTENİYOR

Meclis arasında www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi Muhabiri Salih Kılınç’a çok özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Necmi Dursun, “Şu anda yapılmak istenen yeni 2 belediye binası arasına giriş yapılacak. Projeleri çizildi, zemin etüdü yapıldı. 24 Mart’ta en az 10 milyon TL’ye çıkacak.

Bu 10 Milyon TL bizim bir çok icra borcumuzu öder ve küçük esnafımızın ödemesini yapar. Bizde Uşak halkı olarak üzerimizdeki borçtan kurtuluruz. Şu anda 10 milyon TL’ye başkanlık makamı yapmak elzem bir iş değildir. Önce belediyenin borcu ödenmelidir.

Bundan önce Aralık ayında 7,5 milyon TL’ye ihalesi yapılmıştı. Ancak, ihaleye girmek isteyen firmalar 2020 yılı birim fiyatları ile ihaleye girmek istemedi.

Şimdi 24 Mart tarihinde ihale yeniden yapılacak. 2012 yılı fiyatlarına yüzde 20 bir fark koyduğumuz takdirde başkanın makam odası en az 10 Milyon TL’ye mal olacaktır” bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ/UŞAK ÖZEL HABER)