Başkan Mıdık; “Bugün ve gelecek için SOL Parti” dedi

SOL Parti Uşak İl Örgütü olağan kongresi yapıldı. İl Başkanlığına emekli sağlık memuru Fikri Mıdık seçildi.
Başkan Mıdık; “Bugün ve gelecek için SOL Parti” dedi

SALİH KILINÇ / Çiçeği burnunda başkan Mıdık, tüm devrimci ve sol mücadelenin adresi olarak SOL Parti’yi işaret etti ve emek mücadelesine destek olmak isteyenleri SOL Parti’ye davet etti.

Daha önce adı ÖDP olan SOL Parti Uşak Olağan İl Kongresi yapıldı. Yaklaşık 200 üyenin oy kullandığı ve tek liste ile gidilen seçimlerde İl Başkanlığına emekli sağlık memuru Fikri Mıdık seçildi.

Eski Başkan Candan Otur’dan görevi devralan Fikir Mıdık, parti üyelerinin kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, SOL Parti’nin emekçilerin partisi olduğuna vurgu yaparak, emekçiden yana olan tüm sol ve devrimci güçleri SOL Parti bayrağı altında mücadele etmeye çağırdı.

Mıdık, “Tüm emekçilere ve emekten yana olanlara sesleniyorum. Gelin emekçinin gerçek partisi olan SOL Parti de güçlerimizi birleştirelim ve partimizi omuz omuza vererek büyütelim. Sol güçlerin etkisini emeğe düşmanlık edenlere gösterelim. Emekçi güçler olarak karanlığa mahkum olmadığımızı unutmayalım.

SOL parti olarak gençlerin, kadınların, emekçilerin, aydınlık bir Türkiye isteyenlerin ve bu uğurda mücadele edenlerin partisiyiz. Biz, her şeyi üreten ama hiçbir şeyi olmayanlar, sefalete ve cehalete mahkum edilmek istenenler; emekçileriz, gençleriz, kadınlarız. Çok çalışıp üreten ama emeğinin karşılığını alamayanlarız. Öfkelerimiz benzer, güçlerimiz de.

Ama içine itildiğimiz yalnızlık çemberinde de güçsüz düşürüldük. Şimdi bu çemberi kırmanın zamanı geldi. Karanlığa karşı; ya bir yol bulacağız Ya bir yol açacağız. Birbirimizi anlayarak, birbirimize sahip çıkarak yürüyebiliriz. Bizi boğan sorunlarımızı ancak böyle çözebiliriz.” dedi.

“SADECE EMEK MÜCADELESİ DEĞİL DOĞAYI DA KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Aç gözlü emperyalist şirketlerin kar hırsı yüzünden tüm dünyada doğayı yok etmek üzere olduğuna vurgu yapan Mıdık, “O kadar ki Murat Dağı gibi başta Uşak ve Kütahya olmak üzere Ege Bölgesinin bolluk ve bereket kaynağını yok etmek pahasına burada altın aramaktalar. Dokuzsele, Banaz ve Gediz çayları kirlilik yüzünden yok olmakta. Doğamızı, suyumuzu kirletip talan edenlere karşı bir arada olalım. Yan yana olalım ki bu çürümüş düzene son verecek gücümüz büyüsün. Yan yana olalım ki, memleketimizin geleceğini emperyalist merkezlerin, gerici güçlerin ve faşizmin pençesinden kurtarabilelim” dedi.

Fikri Mıdık Başkanlığındaki il yönetimi de şu isimlerden oluştu: Aydın Çağlayan, Hüdai Akcura, Sebahat Küçükakın, Bülent Akın, Ayşe Mercimek.