Başkan Çakın; “Uşakspor’da sıkıntı yok”

Uşak Belediye Bakanı Mehmet Çakın, Uşakspor’un devri konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını, sadece yasal prosedürlerin tamamlanarak TFF tarafından tescil edilmesinin beklendiğini ve transfer görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.
Başkan Çakın; “Uşakspor’da sıkıntı yok”

AK Parti Uşak İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Basın Buluşmalrı” etkinliğinin ikincisinde açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ““Yakın bir zaman içerisinde Mehmet Hacım Erkek Öğrenci Yurdu önünde bir açık spor alanı ve sosyal tesisi yapımına başlıyoruz. Karaağaç TOKİ konutları yanında spor salonu yapacağız. Anıttepe parkı rehabilitasyonuna da hemen başlayacağız. Bu projenin hayata geçirilmesi ile şehrin kuzeyinin cazibesi de artmış olacak.

Uşak Belediyesi olarak bir seramik çalıştayı gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 5 gündür ülkemizin önde gelen seramik hocaları Uşak’ta bulunuyor. Seramiğimize de sahip çıkmaya çalışıyoruz. AKM’de seramik sergimize halkımızı bekliyor.

Yaz okullarımız devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokl gereği, 15 okulumuzda yaklaşık 3 bin öğrencimiz Genç kuşak Proje ekibimizle yaz okulları gerçekleştiriyoruz. Başta milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı öğretmeye çalıştığımız bu okullarda; hayvanat bahçesinden, sergilere basketbol, futbol ve çeşitli kültürel faaliyetlere kadar çok değişik alanlarda harmanladığımız konularla çocuklarımın bireysel ve el becerilerini geliştiriyoruz.

4 Ağustos tarihinde “Gurbetçi Festivali” başlıyor. Ülke dışında çok sayıda Uşaklı yaşıyor. Onları Uşak’ta yaşayan hemşerileriyle kaynaştırmak ve yeni nesil Avrupa’da yaşayan gençlerimizi kaynaştırmak istiyoruz. Gurbetçi Festivali bir başlangıç olacak.

Yeni yaptığımız Yeşil karaağaç Mesire alanının açılışı da bu festivalle gerçeklştirmş olacağız. At çiftliği de buraya taşınacak. Güzel bir ortam ortaya çıkacak.

Festivalimize AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki ve 8 ilin milletvekili ve il başkanı gelecek. Uşak’ı gezdireceğiz” dedi.

“BELEDİYE OLARAK DAHA ÇOK VATANDAŞA SPOR YAPTIRMAK İSTİYORUZ”

Konuşmasının son bölümünü Uşakspor konusuna ayıran Çakın, Uşakspor A.Ş. tarafından kamuoyuna yapılan bilgilendirme doğrultusunda anlaşma imzalandı ve TFF’den devri için onay alınıp başvuru yapılacak. Yeni şirketin merkezi Uşak olacak.

Resmen olmasa da takıma çalıştırıcılar geldi. Transfer görüşmeleri de devam ediyor. Ancak resmileştiremiyorlar.

Şu an sıkıntı yok. En kısa zamanda takımımız lige hazır hale gelecek. Biz, belediye olarak yine Uşakspor’a sahip çıkacağız. Bundan sonra da Uşak’ta amatör spor branşları ve alt yapıya destek vereceğiz. Daha çok vatandaşımızın spor yapmasını sağlamak ve bu şehirden olimpiyat şampiyonları çıkarmak istiyoruz. 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi söz verdiğimiz bütün işleri bitireceğiz” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)