Başkan Çakın; İhalelerde şeffaf ve yasalara uygun davranıyoruz

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Necmi Dursun’un eleştirilerine Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın cevap verdi.
Başkan Çakın; İhalelerde şeffaf ve yasalara uygun davranıyoruz

Başkan Çakın, “İhalelerde şeffaf ve yasalara uygun davrandıklarını basına desteklerinin basının etki alanına göre yapıldığını, bazı avukatların fırsatçılık yaparak kamu yararına yapılan işeri rant kapısı olarak gördüklerini söyledi.

İHALELERDE GÖZÜMÜZDEN KAÇAN OLABİLİR

Dursun’un eleştirilerini tek tek cevaplayan Çakın, şunları söyledi:

“Belediye olarak 427 milyon TL gerçekleşen bir bütçe ile bir kenti yöneterek şehrimize hizmet ediyoruz. Kamuya hizmet ederken zaman zaman hızlı hareket etmek zorunda kalıyoruz. Bu 427 milyon liralık bütçeyi kullanırken elimizden geldiğince şeffaf bir şekilde destek hizmetlerini devreye sokarak alım yapmaya çaba sarf ediyoruz.

Ama arada gözümüzden kaçan olabilir. Aslında destek hizmetlerinden yapılan alımlar bir önceki yıla göre hayli artmış durumda. Temizlik malzeme alımlarında hayli yüksek miktarda bir alımı destek hizmetleri üzerinden yasalar çerçevesinde gerçekleştirdik. Geçen yıl Covid-19 salgınında olduğu gibi öngörmediğimiz koşullarda doğrudan temin yolu ile almak zorunda kaldık. Zaten yasada bu yöntemle alım yetkisi veriyor.

Aynı yöntemi Su ve kanalizasyon işlerine malzeme alımı için kullandık ve çok hesaplı bir şekilde malzemelerimizi temin etmiş olduk. İnşallah bu şekilde çalışarak belediyemizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz.

BELEDİYE YÜZDE 26 BÜYÜDÜĞÜ İÇİN 76 KİŞİ İŞE ALINDI

Personel alımına gelince, geçmiş yıllardaki personel artış hızına bakarsanız: belediyemizin yüzde 26 büyüdüğünü, yeni sosyal tesisler ve yaşam merkezi gibi birimlerin kurulduğunu da göz önüne alırsanız yeni 76 kişi alımı ile bu işlerin dönmesini çalışanlarımızın gayreti ile gerçekleştiğine inanıyorum.

Yeniden yapılandırma konusuna geldiğimizde; bir finansçı olarak kanunun bize verdiği imkânlardan faydalanmak gerektiğini ve yapılandırmaları kullanmak gerektiğini düşünüyorum.

Denetleme raporunda; 2021 yılında belediyemizin borcunun 42 milyon 130 bin 923 TL azaltarak 511 milyon 111 bin 181 TL’ye düşürülmesi ve 2021 yılı bütçesinin 4 milyon TL fazlalık vermesi bu konudaki kabiliyetimizi gösteriyor. Bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

BAZI AVUKATLAR YASAL BOŞLUKLARI RANT KAPISI YAPTI

Avukatlık ücretleri konusunda bizden kaynaklanan değil, hukuki mecburiyetlerden doğan durumlar oluyor. Bu sorunların çözümü için hukuk işlerinden yardım alarak çözmek için gayret sarf edeceğiz.

Kamuyu farklı bir gözle görüp, kamu menfaatine yapılmış işleri fırsatçılık yapıp da davalara dönüştürüp bunlar üzerinden gelir sağlamış kişilere işimizi daha iyi yaparak bunlara fırsat vermeyeceğiz.

BASINA ETKİ ALANINA GÖRE YARDIM EDİYORUZ

Basın desteğimiz basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Burada basının konumuna göre bir paylaşım söz konuşur. Kimisi televizyon, kimisi gazete, kimisi sosyal medya kimisi de internet üzerinden yayın yapmaktadır. Bu basının etki alanları eşit değil. Müdürlük olarak etki alanlarını değerlendirerek yardım yapıyoruz. Yardımlarda bu kriterleri göz önüne alıyoruz.

Mecliste en çok üyesi olan grup olarak, iktidar partisi olarak, başkan ve belediye yönetimi olarak tabii ki bizim de bireysel tercihlerimiz ve tasarruflarımız olmaktadır.

(SALİH KILINÇ / HABER)