Bakan Özhaseki Kütahyalılarla iftarda buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mehmet Özhaseki Kütahya'yı ziyaret etti.
Bakan Özhaseki Kütahyalılarla iftarda buluştu

İl gezilerine devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, programı kapsamında Kütahya'yı ziyaret etti. Bakan Özhaseki Kütahya ziyaretinde 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Kütahya adaylarına destek istedi.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM NE, KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nun ardından kürsüye gelen Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

kutahya-1.jpg

Özhaseki, "Son 6 Şubat'ta bile tam 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon insan zarar gördü. 680 bin konutumuz yıkıldı. 170 bin kadar da iş yerimiz yerle bir oldu. 850 bin bağımsız birim. Dile kolay. Zarar 104 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Manevi zarar, onu ölçecek bir alet daha çıkmadı. Evleri teslim ediyoruz, hangi eve gitsek oturup çay içtiğimizde, o geceye geliyor konu. Evin sahibi biraz sonra olayları anlatmaya başlıyor hem o ağlıyor hem de biz ağlamaya başlıyoruz.

kutahya-2.jpg

Şu anda 300 binden fazla inşaatımız devam ediyor. Köylerde çelik karkastan evler yapıyoruz. Aslında yıkılan evler belki taştandı, basit evlerdi, aralarında harç bile yoktu bazılarının. Olsun Cumhurbaşkanımızın talimatı, ‘Madem o evler yıkıldı, hepsini en iyisiyle yapacağız’ dedi. Ve şimdi çelik karkastan evler yapıyoruz. Şehirlerin merkezlerini yapıyoruz bir taraftan. Bir taraftan altyapılarıyla ilgili büyük bir bütçe temin ettik. Altyapılarına başladık, gece-gündüz çalışıyoruz. 76 bin evimizi teslim ettik. Her ay bundan sonra da 10-15 bin evi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştiren Bakan Özhaseki, İmamoğlu'nu algı belediyeciliği yapmakla suçladı. İmamoğlu'nun hükümetin yapmış olduğu işleri bile kendisi yapmış gibi gösterdiğini iddia eden Özhaseki İstanbul'u çok acil bir şekilde depreme hazırlamak zorunda olduklarını ifade etti.