Bakan Çavuşoğlu; Bizim işimiz iş takipçiliğidir

Uşak’ ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı olarak işlerinin “İş takipçiliği” olduğunu belirtti.
Bakan Çavuşoğlu; Bizim işimiz iş takipçiliğidir

Çavuşoğlu, yurt dışında iş ve ihale takip etmeleri gerektiğini, güçlü bir ekonomi için “Ekonomi Diplomasi” ne önem verdiklerinin altını çizdi.

Uşak iş dünyasına seslenen Çavuşoğlu; “Bizler ekonomi diplomasisine çok önem veriyoruz. Ekonomimiz ne kadar güçlü olursa bizde o kadar güçlü oluruz. İhracatçıların önünü açıyoruz. Açmamız lazım. Yurt dışında ihalelere katılan firmalarımızın işini takip etmemiz lazım. Gerekirse pazarlığa girmemiz lazım. Bizim görevimiz bu. Bütün büyükelçiliklerimize, baş konsonluklarımıza talimatımız bu şekildedir” dedi.

“Yurt dışında ihaleye giren Türk firması için çatır çatır pazarlık yaparız”

Dışişleri Bakanlığının iş takipçisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “ İş insanlarımızın işini takip etmek bizim görevimizdir. Geçmişte iş takipçiliği deyince olumsuz bir algı oluşurdu. Türkiye’deki büyükelçilere bakıyoruz. Kendi ülkelerinin işini takip ediyorlar.

Yurt dışında birden fazla Türk firması ihaleye girerse; “O ihaleyi mutlaka Türk firmasına verin” diyoruz. Tek firmaysa onun için çatır çatır pazarlık yapmamız gerekiyor. Ama bir taraftan vizeleri teker teker kaldırırken yatırımları garanti altına almamız lazım. Projeleri üstlenen firmalarımız güvence altına almamız lazım. Türk hava Yolları’nı korumamız lazım. O yüzden çifte vergilerin önlenmesi anlaşmaları, yatırımların teşviki ve korunması anlaşması, serbest ticaret anlaşması, serbest ticari anlaşma mümkün değilse tercihli ticaret anlaşması gibi anlaşmaları imzalamamız gerekir. Bu anlaşmaları yapabilmek için biz çok çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, “Diğer taraftan yurt dışına giden iş insanlarımız, sporcularımız ve yurt dışına giden her bir vatandaşımızın emrinde ve hizmetindeyiz. Devlet nerede olursa olsun vatandaşın hizmetinde olmalıdır.

Devlet ve vatandaş el ele verirse güçlü olur. Onun için vatandaşın hizmetkârıyız.

Cumhurbaşkanımızın öderliğinde bizim şiarımız budur” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)