Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen İl Genel Meclisi Üyesi Durmuş Yavuz beraat etti

Hüseyin Yılmaz adlı şahsın şikâyeti üzerine Uşak 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesi ile mahkûm edilen Uşak İl Genel Meclisi üyesi Durmuş Yavuz’un itirazı kabul edildi ve Atatürk’e hakaret suçundan beraat etti.
Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen  İl Genel Meclisi Üyesi Durmuş Yavuz beraat etti

Uşak 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, ”Atatürk’ün aleni hatırasına alenen hakaret suçlamasından mahkûm olan Uşak Karahallı il Genel Meclisi Üyesi emekli astsubay Durmuş Yavuz,  İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi tarafından suçsuz bulunarak Atatürk’ hakaret suçundan beraat etti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi 2020/1794 esas ve 2021/433 Karar nolu beraat kararında; “Şikayetçi Hüseyin Yılmaz’ın evinde gerçekleştirildiği iddia oluna hakaret eyleminin aleniyet unsuru taşımadığı ve bu itibarla suçun unsurları itibarıyla oluştuğu gözetilmeden beraat yerine mahkumiyet kararı verilmesi kanuna aykırı olduğundan sanık müdafinin istinaf taleplerinin yerinde olduğu.”

“Uşak 6. Asliye Ceza Mahkemesinin 21/01/2020 tarih ve 2019/27 Esas, 202/54 karar sayılı ilamındaki sanığın mahkumiyet hükmünün hukuka aykırı görülmekle, CMK’nın 280/1-a kararının sanık yönünden KALDIRILMASINA”

“Sanığın üzerinde atılı Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan cezalandırılması talep edimişse de müsnet suçun yasal unsurları oluşmadığından CMK’nın 223/2-a maddesi gereğince sanığın BERAATİNE” şeklinde karar verdi.

NE SENDEN VAZGEÇERİM NE DE ESERLERİNDEN SÖZÜNÜN SAHİBİ

Atatürk’e ithafen “Ne senden vazgeçerim, ne de eserlerinden” sözünün sahibi olan emekli astsubay Durmuş Yavuz, savunmasında; “Şikâyetçi Hüseyin Yılmaz, çalıştığım şirkete pazarlamacı olarak gelip giderdi. Şirketimizin sırlarını dışarı taşımaması için gelmesini istemedim. Bunu öğrenen Yılmaz, hiç söylemediğim sözler yüzünden bana Atatürk’ün hatırasına hakaret ettiğim yönünde beyanlarda bulunmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde 24 yılı bilfiil görev yaptım. Ben Atatürk’ü sevdirmek için ömrümce çalışmalarda bulundum. Böyle bir hakarette bulunmam mümkün mü? dediği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)