Arapsaçına dönen Uşak trafiği için Muhammet Gür’den öneriler

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, Uşak kent merkezinde kangrene dönen trafik sorununu nasıl çözeceğini Uşak Gündem'e anlattı.
Arapsaçına dönen Uşak trafiği için Muhammet Gür’den öneriler

Gür, İsmetpaşa Caddesi’ni trafiğe açacağını, dar cadde ve sokakları genişleteceğini, yer altı ve yer üstü otoparklar inşa edip, kent merkezini de 2. Etabın da tamamlanması ile kentsel dönüşüm alanına kaydırarak trafik sorunun kökünden çözeceğini belirtti.

İşte Gür’den Uşak’ın trafik sorunun çözüm reçetesi: “Bazı ulaşım planlarında değişime gitmek, bazı alışkanları değiştirmekten çok daha zor oluyor. Uşak trafiğinin ana arterleri İsmetpaşa Caddesi ve Fatih Caddesi’dir. Uşak’ın en geniş caddeleridir. Yolun karşısı park yeri olacağına her yer park yeri olduğu için 4 şeritli yolda trafik tek şeritten akıyor. Böyle bir yapı ile bu şehir gidemez.

Uşak’ta trafiğin tek çözümünün bir ulaşım planı yapılmasından geçeceğine inanıyorum. Bu planda yer üstü ve yer altı otoparklar olacak ve sorun çözülerek Uşak trafiği rahat kavuşacaktır. Yoksa trafik akışını bir o yana bir bu yana döndürmek meseleyi çözmüyor.

Daha sonraki süreçte şehrin 100 yıllık geleceğini planlayan master planımı devreye sokacağım. Akabinde de şehrin ana arterlerindeki dar yolların açılması ile ilgili revizyon imar planlarım olacak.

“İSMETPAŞA CADDESİ TRAFİĞE AÇILIYOR”

Bir diğer planım İsmetpaşa Caddemiz şu anda trafiğe kapalı. Burayı trafiğe açacağım. Şehrin en geniş caddesi trafiğe kapalı, onun bir üstündeki ve altındaki caddeler araç trafiğine açık. Böyle bir trafik çözümlemesi olamaz. Onun için İsmetpaşa Caddesini trafiğe açacağım.

Yürüyüş yolları ve sevgi yolları gibi yolları da arka sokaklarına taşıyıp buradaki esnafın da para kazanmasını sağlayacağım.

Kentsel dönüşüm 1. Etap çalışması tamamlandı. İsmetpaşa Caddesinde bulunan şehir merkezini, bir takım resmi daire banka vs. gibi kurum ve kuruluşları buraya taşıyarak caddeyi rahatlatmak gerek.