Ana muhalefetin lideri İlçemizi ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Uşak’a geldi.
Ana muhalefetin lideri İlçemizi ziyaret etti

Sabah saatlerinde Uşak’ın tek CHP’li belediyesi olan Sivaslı ilçe belediyesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada çiçeklerle karşılandı,

Sivaslı ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu’na; CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı,Gülizar Biçer Karaca, Genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba eşlik etti.

Şafak ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’na şu bilgileri verdi:

“Sivaslı 6 bin nüfuslu 3 beldesi bulunan tarım ve hayvancılıkla geçinen güzel bir ilçemizdir.

İlk etepta 23 bin dekarda yapılan çilek üretimi yapan üreticilerimize 1 milyon çilek fidesi dağıtmayı planlıyoruz. Belediye olarak tarım ve hayvancılığa her türlü desteği veriyoruz.

İlçe yollarımız bakım ve onarımını yapıyoruz. 3 yıl boyunca Sivaslı ilçemizde döşenmedik sokak bırakmayacağız. Kreşimiz faaliyete geçti.

Kardeş belediyemiz olan Aydın Efeler Belediyesi çöp aracı hediye etti. İstanbul BB de halk otobüsü verdi. Halk ekmeği de 15 gün önce faaliyete geçti. Nevşehir’den 1 TIR patates getirip parti ayırımı yapmadan haklımıza eşit şekilde dağıttık.


 

İlk fırsatta bir hayvan pazarı, modern bir normal pazaryeri yapmayı planlıyoruz. Burada encümenimiz Hacı Bekir Karakış Amcamız ilçemize 100 yataklı bir huzurevini kendi olanakları ile 6-7 milyon TL masraf ederek yüzde 75’ni tamamladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sene faaliyete geçireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Şafak’ın çalışmalarını olumlu bulduğunu belirterek halk arasında ayırım yapmadan çalışmaya devam etmesini istedi.

Sivaslı Belediye başkanı Hürriyet Şafak, Kılıçdaroğlu’na bir Uşak kilimi hediye etti.

Kılıçdaroğlu yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

Daha sonra Muharremşah Mahallesine geçen Kılıçdaroğl,  burada hayvan üreticilerini ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı.

Şehir merkezine gelen Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılar yüüznden intihar eden esnaf Reşat Keskin’in işyerine uğrayarak taziyede bulundu.

CHP Uşak İl binası çevresinde esnafları ziyaret eden Kılıçdaroğlu esnafa;, "Beraber düzelteceğiz, dürüst ve namuslu insanlar bu memleketi kurtaracak. Bize güvenin, vallahi de billahi de düzelteceğim. Her evde güzellik olacak. Önce Allah'a sonra bize güvenin." dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Uşak programının son bölümünde AKM’de STK temsilcileir ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyeceği ve görüş alışverişinde bulunduktan sonra ilimizden ayrılacağı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ/HABER)