Alçaktan uçan uçaklar Milletvekili Yalım’ın sinirini bozdu

Tarifeli seferler olmadığı için eğitim amaçlı kullanılan Uşak Havaalanı’ndan gerçekleştirilen eğitim uçuşlarının kent merkezinde alçaktan uçmasının büyük tehlike yarattığını belirtti.
Alçaktan uçan uçaklar Milletvekili Yalım’ın sinirini bozdu

Yalım, uçakların yerleşim alanı daha az olan doğu istikametinde seyretmesini önerdi ve üzücü bir durum olduğunda, pilotaj eğitimi veren hocaları, havaalanı müdürünü Uşak Valisini Ulaştırma Bakanını hukuken sorumlu tutacağını da sözlerine ekledi.

Yalım, “Ben, kentimizin üzerinden alçaktan uçan eğitim uçaklarının tehlikesini 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na yazılı ve sözlü olarak sormuştum.

Şu anda bulunduğumuz Atatürk Anıtı, Valilik binası ve Öz Merkez’in hemen üzerinden 3-4 dakikada bir uçak geçiyor. Yaklaşık 2 yıl önce Uşak Havaalanı’ndan uçak seferleri kaldırıldı ve hemşerilerimiz Zafer Hava Limanına mahkum edildi. Uşak Havaalanı da sadece eğitim uçuşları için açık tutuluyor.

Burada tabiki eğitim yapılmalı, tabiki pilotlarımız yetişmelidir. Ancak, 235 bin nüfuslu Uşak kent merkezinin üzerinden her 3-4 dakikada bir uçak geçmektedir. Bu da kentimiz için tehlike yaratmaktadır.

Eğitime ve pilot yetişmesine karşı değiliz. Ancak kentimizin ve insanımızın da tehlike altında kalmasına karşıyız. Bunu önlemek için basit bir yöntem öneriyorum. Uçaklar iniş istikametini batıda bulunan kent merkezi tarafından değil de doğuda bulunan Banaz İlçesi yönündeki yerleşim alanalrının seyrek olduğu tarfatan yapsın.

Bunu pilotaj eğitimi veren hocalarımızdan, havaalanı müdürümüzden, Sayın Valimizden ve Ulaştırma Bakanımızdan özellikle rica ediyorum.

Şayet bu uyarılarımız dikkate almazsanız, üzücü bir olay ya da can kabı yaşandığında hukuk önünde tüm Uşaklı vatandaşlarım adına sizleri sorumlu tutacağımı şimdiden belirtiyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)