AK Parti’nin Ankara adayı belli oldu! İşte Mansur Yavaş’ın karşısına çıkacak isim

Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti adaylarını açıklamasını bekliyor. AK Parti’nin açıklayacağı belediye başkanı adaylarının adının sızdırıldığı öğrenildi. Peki, AK Parti Mansur Yavaş’ın karşısına kimi çıkaracak? İşte detaylar..
AK Parti’nin Ankara adayı belli oldu! İşte Mansur Yavaş’ın karşısına çıkacak isim

Kulislerde bir süredir AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Turgut Altınok olacağı konuşuluyordu. Kulislerde uzun zamandır konuşulan iddia herkesi heyecanlandırdı. AK Parti’nin ABB adayının Turgut Altınok olacağı aktarıldı. Peki, Turgut Altınok kimdir? Siyasi kariyeri ve merak edilenler haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Ocak Perşembe günü AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıklayacak. Ancak Erdoğan’ın açıklamasına saatler kala Ankara’nın adayı kulisler sızdırılarak kesinlikle kazanmış oldu.

EKREM İMAMOĞLU’NUN RAKİBİ MURAT KURUM

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Murat Kurum olduğu duyurulmuştu. Eski dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum seçimlerde İmamoğlu’nun karşısına çıkacak.

ekran-goruntusu-2024-01-17-165821-min.png

ANKARA ADAYI TURGUT ALTINOK

Ankara’nın adayının da Turgut Altınok olacağı resmi olarak duyurulmasa da kulislerde dillendirilmeye başlandı. Kesinlikle kazanacağı gözü ile bakılan Turgut Altınok için Gazeteci Kenan Taş, “Resmi açıklama gelmedi ama AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok" ifadesini kullandı.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1962 doğumlu olan Turgut Altınok, eğitimini Keçiören’de tamamladı. Üniversite eğitimi için uluslararası hukuk bölümünü tercih eden Altınok’un asıl mesleğinin avukatlık olduğu biliniyor. Milliyetçi Çalışma Partisi ile siyasi hayatına giriş yapan Altınok, 12 Eylül Darbesi’nden sonra 28 yaşında MHP Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Son olarak 31 Mart 2019 seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok evli ve 2 kız – 2 erkek çocuk babasıdır.