AK Parti ve MHP Muğla ilçe belediye başkan adayları 2024 açıklandı!

Cumhur ittifakı Muğla ilçe belediye başkan adayları isim listesi yayımlandı. İşte AK Parti ve MHP'nin belediye başkan adayları...
AK Parti ve MHP Muğla ilçe belediye başkan adayları 2024 açıklandı!

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye bir kere daha sandık başına gitmeye hazırlanırken partilerin aday belirleme süreçleri de devam ediyor. AK Parti ve CHP il belediye başkan adaylarını açıklarken ilçe belediye başkan adayları için ise süreç devam ediyor.

Bu kapsamda Muğla'da AK Parti ve MHP seçime Cumhur ittifakı olarak katılmaya karar verirken ilçe belediye başkan adayları belirlendi. 31Mart yerel seçimlerinde Muğla'da mevcut ilçe belediye başkan adayları tekrar aday gösterilirken yeni adaylar da belirlendi. Bazı ilçelerde MHP bazı ilçelerde ise AK Parti'li isimler aday gösterildi. İşte o isimler...

CUMHUR İTTİFAKI MUĞLA İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İSİM LİSTESİ 2024!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Muğla’nın 13 ilçesindeki belediye başkan adayları açıklandı. Yapılan temayül yoklamaları sonucu belirlenen adaylar açıklanırken, mevcut belediye başkanlarının tamamı tekrar aday gösterildi.

Cumhur ittifakının Muğla’da Seydikemer, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere belediye başkanları tekrar aday gösterildi. Fethiye, Ortaca ve Datça’da Cumhur ittifakının ortağı MHP’li adaylar aday gösterilirken, 10 ilçede AK Partili adaylar ile seçime girilecek.

AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Ayaydın olarak açıklanmıştı. Belirlenen ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Bodrum: Mehmet Tosun, Dalaman: Muhammet Karakuş, Datça: Feyzullah Gülada (MHP), Fethiye: Muhammet Kökten (MHP), Kavaklıdere: Mehmet Demir, Köyceğiz: Kamil Ceylan, Marmaris: Serkan Yazıcı, Menteşe: Şadi Ballı, Milas: Rüştü Yiğitkaya, Ortaca: Alim Uzundemir (MHP), Seydikemer: Bayram Önder Akdenizli, Ula: Özay Türkler ve Yatağan: Mustafa Toksöz."

Listede yer alan isimler en yüksek oyu alarak belediye başkanı seçilmek için rakiplerine karşı partilerini temsil etme hakkı elde etmiş oldu.